13 december 2016

Pieter Brueghel Huis vraagt klussers

VEGHEL – De meeste formaliteiten zijn afgerond: de mensen achter het Pieter Brueghel Huis richten zich nu op praktische zaken zoals het opknappen van het pand aan het Middegaal. Daarvoor worden nog klussers gevraagd.

Om de ruimtes in de witte boerderij aan het Middegaal geschikt te maken voor de toekomstige activiteiten, moet er nog veel gebeuren. Daarom zoekt het bouwteam van het PBH naar vrijwilligers die de handen uit de mouwen wíllen steken. “We staan te springen om fanatieke krachten. Professionele ervaring is handig, maar zeker geen noodzaak”, laat bouwcoördinator Ben Bayens weten. “Denk bijvoorbeeld aan mensen die kunnen schilderen. Muren, plafonds, kozijnen, deuren, noem maar op. Maar ook klussers die weten hoe ze een stopcontact moeten verplaatsen, een lamp kunnen aansluiten, een rek kunnen ophangen of die uit de voeten kunnen met eenvoudige timmerwerkzaamheden: ze zijn meer dan welkom. Verder zoeken we mensen die sanitaire werkzaamheden kunnen oppakken, tegelaars, metselaars, tapijt- en laminaatleggers, enzovoorts. Eigenlijk is iedereen welkom die graag een handje meewerkt voor het goede doel.”

Parel op de kroon

Uiteindelijk werken de klussers mee aan een dankbaar project, dat een nieuwe parel op de Veghelse kroon moet worden. Het Pieter Brueghel Huis is namelijk een voorziening voor mensen met een hulpvraag en voor mantelzorgers en vrijwilligers. Het PBH wordt een bruisende plek waar iedere bezoeker door ontmoeting en activiteiten een fijne tijd heeft.
Geïnteresseerde vrijwilligers kunnen zich melden bij Esther de Bie van het PieterBrueghelHuis. Zij is te bereiken via www.pieterbrueghelhuis.nl/vrijwilligers. Vrijwilligers kunnen vanzelfsprekend zelf aangeven (liefst al in de mail) welke dagen en tijdstippen zij beschikbaar zijn. Het bouwteam zoekt vervolgens naar geschikte werkzaamheden en klusmomenten.
Meer informatie op www.pieterbrueghelhuis.nl

Foto's:


0