24 december 2016

Samen 120 jaar bij De Paal Parket

Jubilaris Marijn Mutsaars wordt donderdag 5 januari in het zonnetje gezet door De Paal Parket bij het Winterpark aan de Markt in Schijndel. Samen met zijn collega’s Henk van der Donk en Ad Verhoeven heeft hij 120 gewerkte jaren bij De Paal Parket achter de rug! Het drietal heeft er ieder 40 jaar trouwe dienst op zitten en dat mag gevierd worden. 

Marijn werd destijds geattendeerd op een vacature bij meubelfabriek De Paal. En als je goed om kon gaan met hout, dan werd je aangenomen door Ad Schellekens. Het prachtige ambachtelijke vak heeft hij zichzelf aangeleerd. Marijn begon zijn carrière met het vervaardigen van kaaskasten, commodes en ledikanten van massief hout. Op 2 januari a.s. is Marijn exact 40 jaar in dienst! Tijdens de laatste jaren van meubelfabriek De Paal ging hij al vaker werken voor zoon Caspar Schellekens bij De Paal Parket. Het is volgens hem compleet ander werk dan vroeger en ook de werkgever is veranderd. Caspar heeft zijn bedrijf goed georganiseerd en is wat minder impulsief dan vader Ad, wat ook beter past bij deze huidige tijden. Marijn is met zijn ervaring een onmisbare schakel bij het maken van de speciale vloeren.

Henk is begonnen in december 1974 en heeft bij De Paal allerlei functies bekleed. Regelmatig ging Henk al mee met Oma Kee, de moeder van Ad en oma van Caspar, om meubels te bezorgen bij klanten. Op deze manier is hij in het vak van vertegenwoordiger gerold en heeft dankzij Kee de kneepjes van het vak geleerd. In zijn carrière heeft hij mooie orders gescoord in zijn rayon Noord en West Nederland, maar ook veel verkoop aan Japan. Een mooi moment vond Henk een beurs in Keulen waar hij in zijn eentje een delegatie Japanners te woord stond en aan hen een prachtige order verkocht wat de doorbraak betekende in Japan.

Ad is via zijn broer bij De Paal terecht gekomen. Hij is begonnen met het maken van kasten en na 12,5 jaar werd hij gevraagd bij de spuiterij waar hij jarenlang gewerkt heeft. Ad omschrijft De Paal in de volgende woorden: “Met massief eiken hout werken was en is nog steeds een prachtig ambacht”. Alle drie staan ze bekend om hun loyaliteit. Ze hebben altijd klaar gestaan voor het bedrijf, weten wat hard werken is, hebben discipline en de juiste werkmentaliteit. En dat proberen ze nog altijd over te brengen aan de “jeugd” bij de Paal Parket. Reden te meer om deze 3 heren in het zonnetje te zetten 5 januari!  Om 19.30 uur begint het feest en naast alle collega’s zijn ook alle oud-collega’s van harte welkom.

Foto's:


P