16 januari 2017

Joop van Dijk uit Geffen wint Jan Rijkerstrofee

?DINTHER – In C.C.Servaes in Dinther werd op donderdag 12 en vrijdag 13 januari gepeeld om de ‘Jan Rijkerstrofee “ Dit is een biljarttoernooi libre dat in het leven is geroepen om het mooie spel biljarten te promoten. Na twee dagen van hoogstaande partijen kwam Joop van Dijk uit Geffen als glorieuze winnaar uit de bus.

Vice voorzitter van regio Brabant ‘Kring Nistelrode’ Arie Hop heette allen van harte welkom en meldde blij te zijn om in zo’n mooie ambiance te mogen komen spelen. Hierna stelde hij alle zes deelnemers voor aan de belangstellenden en gaf het woord aan de voorzitter van organiserende vereniging D.I.O. Nico v.d.Burgt. Ook deze sprak nog een woord van welkom en zei zeer verheugd te zijn over de grote publieke belangstelling. Ook een hartelijk woord van welkom aan de familie Rijkers waarvan hun vader de naamdrager van dit evenement is. Daarna wenste de voorzitter de schrijvers en arbiters alle wijsheid toe en alle deelnemers een heel mooi en sportief toernooi.
Na dag één en drie ronden te hebben gespeeld was er al een flinke schifting onder de deelnemers. De hoogste had 30 punten verzameld en de laagste 18 punten. Maar er was nog hoop want op dag twee moesten er nog twee ronden worden gespeeld. De laagst geklasseerde haalde meteen 10 punten maar ook de nummer één sloeg meteen toe en behaalde ook 10 punten in een partij die hij nog wel even zal heugen. Maar alsof dit nog niet genoeg was , won hij zijn laatste partij met grote voorsprong op zijn tegenstander en wist zijn partij van 200 caramboles in 4 beurten om te zetten in winst. Een geweldige prestatie der halve met een gemiddelde van 50 en een hoogste serie van 114.
Na twee dagen van hoogstaand biljarten met een toernooigemiddelde van maar liefst 5,268 was de winnaar bekend. Rien Rijkers mocht aan de terechte kampioen Joop van Dijk de felbegeerde trofee overhandigen en feliciteerde deze met dit mooie resultaat. Ook overhandigde hij aan de winnaar een persoonlijk aandenken wat zeer werd gewaardeerd. Al met al een zeer geslaagd toernooi. Na afloop dankte de voorzitter alle deelnemers, arbiters en schrijvers. Ook een woord van dank aan de vrijwilligers van C.C. voor de bediening en het schenken van een gratis kop koffie.Hierna volgde nog een verrassing van de regiovoorzitter. Hij zegde toe dat D.I.O. volgend jaar dit toernooi weer mag organiseren vanwege de goede organisatie van dit evenement. Een daverend applaus was zijn deel.

Foto's:


0