08 februari 2017

Literair Variété Ivo de Wijs en Pieter Nieuwint

SINT-OEDENRODE – Van 1965 tot en met 1979 maakten Ivo de Wijs en Pieter Nieuwint deel uit van het Cabaret Ivo de Wijs, een gezelschap dat vier professionele programma’s maakte en zes langspeelplaten.
In 1980 viel het gezelschap uit elkaar: De Wijs ging schrijven voor het theater en presenteren voor de radio. Nieuwint promoveerde en werd docent aan de Katholieke Universiteit Brabant.
Goeddeels los van elkaar zijn de twee het podium wel trouw gebleven. Ivo geeft lezingen. Pieter treedt op met liedjes van eigen makelij.
Af en toe vervlechten zij hun repertoire tot een Literair Variété met raadselrijmen, oogrijmen en stuntrijmen, nieuwe gezangen en gloedvol pianospel en een enkel nostalgisch duet.
Hun incidentele voorstellingen als duo vormen geen nieuwe cabaretstart en al helemaal geen mistroostige terugblik, maar een liefdevol en vreugdevol eerbewijs aan het gesproken en gezongen woord.
Zondag 12 februari treden Ivo de Wijs en Pieter Nieuwint vanaf 11.30 uur op in De Knoptoren in Sint-Oedenrode.
Entreekaarten à 12,50 euro zijn verkrijgbaar bij Boekhandel ’t Paperas, VVV Sint-Oedenrode en aan de kassa. Abonneehouders mogen gratis een introducé meebrengen.

Foto's:


I