Prins Albert (Kafland) op bezoek bij de Commissaris van de Koning

OETELDONK-KAFLAND -Geheel volgens de traditie vond 14 februari op het provinciehuis de zogenaamde sleuteloverdrachtsbijeenkomst plaats. Hierbij nemen de Brabantse carnavalsprinsen tijdelijk de taken over van de burgemeesters. Dat gebeurt ieder jaar op de voorlaatste dinsdag voor carnaval.

Commissaris van de Koning Wim van de Donk ontving 60 prinsen uit heel Brabant. Hij verwelkomde de prinsen met lovende woorden. “Jullie zijn letterlijk en figuurlijk de veerkracht van deze provincie. Zowel uiterlijk met jullie imposante steken, maar ook met het voorgaan in de feestvreugde bij de Brabanders in deze moeilijke tijden.”

Verder zorgden diverse tonpraoters en een blaoskapel voor extra feestvreugde tijdens de bijeenkomst.

Prins Albert van het Kafland (de 54 jarige Albert van Bert van Hannes Peer Dirke van de Ven alias “Bert den Dirk) gaf samen met zijn adjudant (zijn 22-jarige zoon Bram van de Ven, alias “Bram den Dirk) ook acte the présence op het Brabantse provinciehuis

Op de foto v.l.n.r.: Prins Albert, de Commissaris van de Koning, Wim van de Donk, Adjudant Bram en de privéchauffeur. Foto: Henk van Esch

Foto's:


8