14 februari 2017

Zwemmers SWNZ doen goede zaken

Ruim vijftig zwemmers van SWNZ hebben afgelopen zondag hun uiterste best gedaan tijdens de derde competitiewedstrijd van het seizoen. SWNZ was samen met Merlet uit Cuijk te gast bij Zeester-Meerval in Uden.
De toon werd direct gezet op de 4 x 50 wissel door Iris van der Aa, Britt Bakers, Naomi Janssen en Marit van de Kerkhof. Zij waren het snelst. Het tweede team, met Iris Verheij, Anouk Hacken, Isabella Juarez Galeana en Puck Bakker, eindigde als vierde. Aan het einde van de wedstrijd zwommen de dames de 4 x 200 meter vrije slag. Het eerste team (Mirelle de Kort, Rianne Slabbers, Lisa Verheij en Isa Schellekens) tikte als tweede aan, het tweede (Selina Janssen, Hanneke van der Steen, Robin Hilgerdenaar en Sandra Schellekens) finishte als derde.
In de individuele nummers werd ook fantastisch gepresteerd, met als resultaat 81 persoonlijke records.
Iris van der Aa was de snelste op de 100 rug en haalde de limiet voor de Regionale Zomer Kampioenschappen in mei. Dat lukte ook Britt Bakers, die als derde aantikte. Op de 200 school werd Britt ook derde met een limiet voor de RZK. Jesse Hoksbergen was de beste op de 200 wissel en 100 vrij. Op de wisselslag kwalificeerde hij zich met een pr voor de RZK. Mirelle de Kort was de nummer drie op zowel de 100 vlinder als de 200 wissel. Diezelfde klassering was er ook voor Maud van Lankveld op de 50 vlinder. Hermie Minkels zwom naar de tweede plaats op de 200 rug en was de nummer drie op zowel de 100 vrij als de 200 school. Peter de Roij eindigde op de 100 vlinder en 200 wissel als derde. Op de vlinderslag zwom hij binnen de RZK-limiet.
Jelle Rutten was een klasse apart in zijn leeftijdscategorie op zowel de 100 rug als 200 school. Isa Schellekens was de beste op de wisselslag en de nummer twee op de vlinderslag. Op die laatste afstand zwom ze binnen de limiet voor de RZK. Hanneke van der Steen zwom naar de derde plaats. Rik op het Veld was de snelste op de 50 vlinder. Lisa Verheij tot slot was de snelste op de 100 vrij en haalde eveneens de limiet. Op de 200 wissel was ze tweede.
Zondag 12 maart zal in Eindhoven de vierde en laatste competitiewedstrijd van het seizoen gezwommen worden en dan zal ook bekend worden of SWNZ zich kan handhaven in de landelijke C-klasse.

Foto's:


0