Handjes uit de mouwen bij Arboretum D’n Hooidonk

DEN DUNGEN – Arboretum D’n Hooidonk is een nog jong arboretum dat nog steeds groeit. Frens en Mia van den Biggelaar startten er een kleine 40 jaar geleden mee met als doelstelling om iets achter te laten waar de mensen tot ver in de toekomst samen van kunnen genieten.

Het groeide van ruim 800 m2 tot een landgoed van ongeveer 8 hectaren met daarop ongeveer 1600 verschillende bomen van over de gehele wereld. De bomen werden als peut geplant en ontwikkelen zich op Dungense grond. De groeiontwikkeling van de bomen wordt nauwkeurig bijgehouden.
Tijdens NLdoet kunnen de deelnemers de ongeveer 130 nieuwe peuten beschrijven. Dat kan waardevolle informatie opleveren voor bijvoorbeeld de toepassingsmogelijkheden van deze bomen in woonwijken.
Het arboretum is vrij toegankelijk om te genieten van de bomen maar vooral ook om de waarden van het leven met elkaar en zorg voor elkaar en omgeving te ervaren.
Zoals Frens en Mia het zo mooi zeggen: “Zo hebben wij het gedaan. Hier ligt een basis waarvan wij hopen dat anderen er tot in lengte samen van kan genieten”.
Het arboretum wil een bron van inspiratie zijn voor professionals en een ontmoetingsplaats voor iedereen.
Wilt u een groepsrondleiding, neem dan contact op met Frens of Mia. Dat kan via de website www.den hooidonk.nl. Ook kunt u zich daar aanmelden voor NLdoet op 10 en 11 maart (Honden zijn niet toegestaan om verstoring van groei en omgeving te voorkomen.)

Foto's:


0