14 april 2017

 

SCHIJNDEL – Verleden jaar barstte de tent van het Theatre bijna uit zijn voegen toen de heren van de band Baby Blue er tijdens Paaspop hun opwachting maakten. Een potje met pieren was er niets bij en het feest was van een dusdanig kaliber dat zij het dit jaar nog eens over mogen doen. Niet dunnetjes, maar zelfs supervet. Baby Blue opent Paaspop vrijdag 14 april om 16.00 uur in de Apollo oftewel het hoofdpodium met een XL show. Inclusief backing vocals, blazers en zelfs strijkers. Er komt dus een dikke schep bovenop het gebruikelijke dynamische, energieke en muzikale. Be there!

 

Waar veel (jonge) muzikanten van dromen hebben de vijf heren van Baby Blue in een recordtijd bereikt. Vanaf hun allereerste optreden, slechts enkele jaren geleden, zorgden zij er met hun muzikaliteit, energie en enthousiasme voor, dat elke gelegenheid volledig op zijn kop kwam te staan. Het heeft ertoe geleid dat zij door het hele land gevraagd worden ‘om de tent af te breken’ en intussen een indrukwekkend cv hebben opgebouwd. Met optredens bij talloze gelegenheden, evenementen en op toonaangevende grote festivals zoals FestyLand en de Zwarte Cross.
Ook Paaspop maakte eerder kennis met Baby Blue. Dat werd een dusdanig succes dat er dit jaar voor de heren plaats is gemaakt op the main stage en zij de eer hebben het festival op dit podium te openen met een Baby Blue XL show. “Je kunt er rustig XXL van maken, want we gaan speciaal uitpakken en doen een dikke schep bovenop wat we normaal doen”, aldus toetsenist Niels van Heel. Daarmee doelt de muzikant op het arsenaal gastmuzikanten dat er met de heren van Baby Blue een spektakel van gaat maken.

Strijkers

Naast gitaristen Bas en Frank, Niels op toetsen, drummer Joris en zanger Flemming gaan drie backing vocals, vier blazers en een kwartet strijkers de show naar hogere sferen stuwen. Naast wat de band gebruikelijk speelt, wordt er ook uitgepakt met voor de gelegenheid nieuwe nummers. Er is een repertoire samengesteld waarbij rekening is gehouden met de blazers en strijkers. Iets wat ook wat betreft strijkers minder moeilijk was dan het lijkt. “In bijna elk nummer hoor je strijkers die alles, zogezegd, in een lijn bij elkaar houden. Dat is echter vaak op de achtergrond. In onze show worden zij naar de voorgrond gehaald”, legt Niels uit.
Lieke Daniels is een van deze strijkers. De voormalig Gestelse rondde met succes het conservatorium af met viool en altviool. Met dat laatste instrument zal ze samen met collega-strijkers die op twee violen en cello spelen, haar steentje bijdragen aan de Baby Blue XL show. Onervaren kan je haar niet noemen. “Ik geef les, speel in talloze muziekprojecten als gastmuzikant en in Guido’s Orchestra”, aldus Lieke opgewekt.
Guido’s Orchestra is een poporkest dat pop en klassiek harmonieus samenbrengt en onder andere betrokken was bij de Symfonica in Rossoconcerten, waar Lieke ook speelde. “Bij strijkers wordt vaak aan klassieke muziek gedacht. Het is minder bekend dat het ook heel mooi is bij popmuziek. Ik hou er echter van om klassieke en popmuziek te spelen. Vooral de combinatie van beide. De afwisseling vind ik leuk”, vertelt ze. Lieke verheugt zich op het optreden met Baby Blue-. “Iedereen heeft het altijd over Paaspop. Dat ik daar mag spelen vind ik superleuk”, klinkt het enthousiast. Ze belooft iedereen een veelzijdig optreden waarin veel te zien en te horen is.

Extra toefje

Iets wat ook Niels claimt. “Er zijn arrangementen geschreven voor blazers, strijkers en ook de backing vocals zijn een extra toefje op de taart. Flemming heeft de lead en normaal zingen wij als band de backing. Wij kunnen als mannen niet echt hoog. Met twee zangeressen en een zanger krijg je een voller geluid. Speciaal voor Paaspop gaan we alles uit de kast trekken in een optreden zoals niemand ons ooit eerder zag en hoorde. Dat willen we graag delen met zoveel mogelijk mensen. Baby Blue XL wordt groots en bombastisch. Het is een show met ballen!”

Foto's:


0