25 april 2017

50 ontmoetingen, 10 jaar later

SINT-OEDENRODE – In 2003 vond in de Sint-Martinuskerk in Sint-Oedenrode de reizende tentoonstelling ’50 ontmoetingen’ plaats. De tentoonstelling, een initiatief van de Stichting Open Mind, werd destijds naar Sint-Oedenrode gehaald als onderdeel van ‘Proef de Wereld’, een gezamenlijk project van Roois Kultuur Contact, Wereldwinkel en Vluchtelingenwerk Sint-Oedenrode.

Vijftig bekende Nederlanders onder wie Jan Mulder, Dieuwertje Blok, Erwin Olaf en Anita Witzier èn 50 fotografen hadden destijds een bijzondere ontmoeting met 50 asielzoekers. Deze ontmoetingen resulteerden in een tentoonstelling met mooie portretten in woord en beeld.
Na tien jaar vroeg de Stichting Open Mind zich af hoe het met de mensen is gegaan met wie Anita Witzier, Erwin Olaf, Jan Mulder, Dieuwertje Blok, Freek de Jonge en vele anderen destijds een ontmoeting hadden en hoe het nú met ze gaat. Na een lange zoektocht is men er in geslaagd 30 van de asielzoekers van toen terug te vinden en is met 23 van hen een nieuwe ontmoeting gerealiseerd.
Een en ander heeft opnieuw geresulteerd in een reizende tentoonstelling, nu onder de naam ’50 ontmoetingen, 10 jaar later’. Doel van deze nieuwe tentoonstelling is wederom bewustwording, begrip en tolerantie voor vluchtelingen creëren. De tentoonstelling bestaat uit 12 grote displays, aan beide zijden voorzien van foto’s en verhalen die een neerslag vormen van de nieuwe ontmoetingen die hebben plaatsgevonden. De tentoonstelling op het Kerkplein en directe omgeving is te zien van zaterdag 13 t/m zondag 28 mei.

Foto's:


0