20 april 2017

Citroen meringuetaart

De voorjaarstaartactie die het Schijndels Weekblad hield samen met Ellen Keetels van B’elle is gewonnen door Corien van Zoggel uit Schijndel. Paaszaterdag kon ze haar prijs ophalen. Ellen had voor haar een feestelijke paastaart gebakken. Kijk op www.bellecious voor wat ze nog meer kan.

Kadertje

Het winnende recept

150 g biscuits fijnmalen en
150 g bastogne fijnmalen , dit mengen met
150g gesmolten boter en dit verdelen over de bodem van een springvorm 28cm doorsnede, goed aandrukken en in de koelkast zetten

4 eidooier met
1 blikje (gezoete)gecondenseerde melk en,
sap en rasp van 3 citroenen luchtig kloppen met een mixer.

Oven voorverwarmen op 180 graden.

Citroenmengsel op de bodem gieten en 15 minuten afbakken in de oven.
Goed af laten koelen(minimaal 2 uur)

Dan 100 g suiker met 1 dl water koken tot 120 graden.
4 eiwitten met iets suiker en een snufje zout luchtig kloppen en de kokende suiker erbij gieten.
Kloppen tot het koud is en verdeel het over de taart.
Zet de taart nog ongeveer 2 minuten onder een hete gril om goudbruin te kleuren.

Foto's:


0