Gratis wandelexcursies op Landgoed Haanwijk

SINT-MICHIELSGESTEL – Brabants Landschap, IVN Den Bosch en Natuurgroep Gestel vieren op Tweede Paasdag, 17 april, het voorjaar met de Dag van het Landschap. Ze geven daarmee het startsein voor een bruisend wandelseizoen. Ontdek het ontluikende voorjaar en kom mee naar buiten. Vanuit 14 locaties in heel Brabant kun je eropuit om de natuur ‘dichtbij’ huis te ontdekken. Ook openen de informatiepunten van Brabants Landschap hun deuren voor heel natuurminnend Brabant.

Beleef het voorjaar en wandel mee met de boswachter. Op 11 van de 14 locaties beginnen om 12.00, 13.30 en 15.00 uur wandelexcursies. De wandelingen duren anderhalf uur en zijn leuk voor jong en oud. Deelname is gratis en reserveren is niet nodig. Voor gezinnen met jonge kinderen is er ook nog de mogelijkheid om op avontuur te gaan in vijf gebieden met de wandelapp ‘Vossenstreken’. Download de app thuis via de App Store of Google Play.

Praktische informatie

De wandelexcursies starten tijdens de Dag van het Landschap bij de informatiestand van Brabants Landschap, IVN Den Bosch en Natuurgroep Gestel bij buitenlokaal Haanwijk, Haanwijk 4a in Sint-Michielsgestel. Parkeren in het weiland tegenover het buitenlokaal. Het is raadzaam om (waterdichte) wandelschoenen of laarzen aan te trekken. Honden mogen helaas niet mee. Het totale programma van de Dag van het Landschap is te vinden op www.dagvanhetlandschap.nl.

Programma en activiteiten

Ga mee op stap met de boswachter of doe mee met één van de andere activiteiten. Speciaal voor de ‘vroege vogels’ is er om 5.30 uur een vroege vogelwandeling. Voor de liefhebber is het ook mogelijk om aan te sluiten bij de cultuurhistorische wandeling om 13.30 uur.
Vrijwilligers van Natuurgroep Gestel werken deze dag in de kindermoestuin, waar uitleg gegeven wordt over kruiden. De oven in het bakhuisje wordt speciaal voor de Dag van het Landschap aangestoken. Lokale bakker Mario Metler bakt er brood met desem en meel van de biologische akkers van Brabants Landschap.
Speciaal voor kinderen is er een educatief programma over vleermuizen in samenwerking met Peter Twisk en IVN Den Bosch. Dit jaar kunnen bezoekers de wandeling combineren met een vaartocht langs Kasteel Maurick (Vught) en Oud Herlaer (St.- Michielsgestel), georganiseerd door Vestingfietsen. Voor meer informatie over het programma en aanmelden voor de extra activiteiten en andere locaties zie www.dagvanhetlandschap.nl.

In de buurt?

Op Tweede Paasdag biedt het Brabants Landschap naast de reguliere wandelexcursies ook de mogelijkheid om zelf op avontuur te gaan op Landgoed Heeswijk in Heeswijk-Dinther. Zowel grote als kleine avonturiers kunnen hier hun hart ophalen met de wandelapp Vossenstreken. Download de app via Google Play of de App Store en ga mee op avontuur. Meer informatie over de app-locaties is terug te vinden op www.vossenstrekenapp.com

Foto's:


N