26 april 2017

I, Daniel Blake bij Filmclub

Filmclub Schijndel vertoont op dinsdag 2 mei in het Citytheater de film ‘I,Daniel Blake’ van de bekende Britse regisseur Ken Loach. Voor deze film ontving hij de Gouden palm van Cannes.
Loach is een sociaal bewogen regisseur die opkomt voor het onrecht dat ‘de kleine man’ aangedaan wordt. Zo ook in deze film.
De 59-jarige Daniel Blake verdient als timmerman zijn brood. Na het overlijden van zijn vrouw woont hij alleen. Hij kan zich aardig redden en knutselt in zijn vrije tijd graag met hout. Tot hij een hartaanval krijgt, arbeidsongeschikt wordt en voor het eerst van zijn leven een beroep op de Staat moet doen. Hij probeert zich een weg te banen door het onpersoonlijke en bureaucratische uitkeringssysteem, maar loopt voortdurend vast. Gelukkig ontmoet hij de alleenstaande moeder Katie met haar twee kinderen, die ook worstelt met ‘het systeem’. Ze steunen elkaar en vinden samen hun waardigheid terug.
Humor, warmte en wanhoop gaan hand in hand en maken van I, Daniel Blake een oprechte, emotionele en uiterst innemende film.
Aanvang 20.30 uur. Reserveren voor deze film is niet nodig. Voor leden is de toegang gratis, niet leden betalen 7,50 euro.

Foto's:


0