Jarno van Esch tweede in Gerwen

Diverse junioren van Wielervereniging Schijndel namen op tweede paasdag deel aan de klassieker Ronde van Gerwen. Jarno van Esch reed een ijzersterke wedstrijd. Na 15km reed hij samen met twee anderen weg uit het peloton. De maximale voorsprong was 45 sec en omdat Jarno verreweg het sterkste was en de voorsprong begon te slinken reed hij bij zijn twee medevluchters weg en ging het solo proberen. Het peloton maakte jacht op hem en op 6 km voor het einde greep het peloton hem helaas. Drie bochten voor het einde ging Sep Schuurman als eerste door de bocht maar met te grote snelheid en ging helaas onderuit en nam daarmee Robin Blummel mee in zijn val. Jarno kwam nu als eerste door de bocht en ging lang zij aan zij met Wessel Krul maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Krul die de zege greep. Toch een zeer mooie 2e plaats voor Jarno na zo lang op kop te hebben gelegen. Sjors Zandbeek pakte nog een hele mooie 12e plaats.
Stijn Hanegraaf eindigde in de wedstrijd voor nieuwelingen na 40 kilometer als 10e. Jody Jochems werd 40e. In de individuele tijdrit voor elite en beloften behaalde Guus Pril een 12e plaats. Paul Gruithuijzen werd 28e. In het daarop volgende criterium werd Gruithuijzen 13e. Rowan Bergmans eindigde als 23e.
Jody Jochems behaalde op zaterdag 15 april in een wedstrijd voor nieuwelingen in het Belgische Zutendaal een 27e plaats. Na 66 kilometer waren er nog maar 35 renners van de 116 gestarte renners in koers.

Jeugd

Jeugdronde van Lieshout (16 april): Cat. 1: 3. Filijn Demuyt; 10. Lynn van Leeuwen. Cat. 3: 6. Cas Krebbers; 9. Daan van Rooij; 15. Lucas Demuyt. Cat. 4: 4. Niels Hanegraaf; 10. Floris Demuyt; 15. Jaro Danklof; Mendo van Leeuwen DNF. Cat. 5: 2. Jan Kraus; 9. Chris Kisters; 13. Bibi Arts; 19. Ed Uptegrove; 22 Niels Jansen; 26. Delano Hoskens; 42. Siem Kanters. Cat. 6: 1. Elise Uijen; 4. Roel Vrancken; 7. Daan van den Eijnde; 18. Stien Josemanders; Laszlo van Melis DNF; Björn Vos DNF. Cat. 7: 2. Max Mosmuller; 4. Tijn Louwerensen; 10. Tom van de Weijdeven; 28. Stijn Peters; 29. Tijn Kisters; 31. Bram Dahler; 33. Tijn Leus; 35. Luke Leus.
Ronde van Werkendam (17 april): Cat. 6: 12. Laslzo van Melis.

Foto's:


0