Kinderen van BS De Borch sportief voor goede doelen

ROSMALEN – Een sportief gebeuren vindt plaats op vrijdag 21 april bij BS De Borch: er staat een sponsorloop op het programma. Op het speelveld bij de Koninginneschommel, gelegen bij de Trappistenborch, gaat deze happening van start. Alle kinderen zijn sportief en ‘rennen de benen uit hun lijf’ voor een goed doel.

De afgelopen week zijn de kinderen van BS De Borch de deuren langs geweest op zoek naar sponsoren. De school is namelijk met zijn leerlingen in touw voor de jaarlijkse sponsorloop. Een sponsorloop waar alle groepen van de school aan mee doen om geld op te halen voor 4 goede doelen:
‘Het vergeten kind’, Stichting Vrienden van Bandra EastAdoptieproject, Vastenactie Parochie Rosmalen en voor de herinrichting van de speelplaats van groep 7 en 8.

Rondjes rennen

Op de dag van de sponsorloop wordt er een groot parcours uitgezet in een gedeelte van het Ridder van Baexenpark. Langs dit parcours is ruimte voor ouders, opa’s en oma’s om de kinderen aan te moedigen. Onder begeleiding van een gezellig muziekje lopen de kinderen van 11.30 uur tot en met 12.00 uur hun rondjes.

Het parcours is uiteraard wel afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Groep 1 tot en met 3 lopen rondjes van 150 meter. De kinderen van groep 4 tot en met 8 lopen rondjes van 300 meter. In een half uur proberen de kinderen zoveel mogelijk rondjes te lopen en ontvangen ze per rondje een stempel als bewijs. De kinderen worden per rondje of met een vast bedrag gesponsord. Uit voorgaande jaren is gebleken dat er vele fanatieke renners bij zijn en de stempelkaart zelfs te klein waren voor hun prestaties.

Zoals gebruikelijk op BS De Borch wordt de vlag gehesen op 21 april als het weer goed genoeg is voor de sponsorloop. Anders wordt er uitgeweken naar vrijdag 12 mei. Welke dag het ook mag worden, het belooft een geslaagde en sportieve dag te worden.

Foto's:


0