Lintjesregen zorgt voor flinke bui in Schijndel

Burgemeester Marcel Fränzel heeft vanochtend in De Blauwe Kei aan 26 inwoners van Meierijstad een Koninklijke onderscheiding uitgereikt ter gelegenheid van de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning.
Onder de gedecoreerden tien Schijndelaren. Negen van hen werden Lid Lid in de Orde van Oranje-Nassau, een werd benoemd tot Ridder. Hieronder de Schijndelse gedecoreerden met een korte bloemlezing van hun verdiensten.

?Riky van der Burgt-Mulders (1942) is al meer dan veertig jaar als vrijwilliger en bestuurslid van de Dorpsraad en de KBO-afdeling actief in de Wijbossche gemeenschap.

?Roelie van der Donk-Diesveld (1939) zet of zette zich in voor Vrouwensoos d’n Drempel, het Woonservicepunt, de Paulusparochie, het kerkkoor en de Nierstichting,

Ad Kools (1958) was bestuurslid van Scouting Schijndel, is hoofdman van het Schijndels gilde en kring Dommelgroep, actief in de parochie, en was lokaal en regionaal bestuurlijk actief voor het CDA.

John de Mol (1956), is nauw verbonden met RKSV WEC, o.a. als voorzitter van het jeugdbestuur sinds elf jaar als penningmeester. Hij zit in de activiteitencommissie, draait bardiensten, organiseert het jeugdtoernooi en de kwisavonden.

Henry Pijnenburg (1960) maakte zich onmisbaar bij Badmintonclub Schijndel. Hij was actief in het Oranjecomité en is niet weg te denken uit het plaatselijke carnavalsleven, waarin hij tal van taken op zich heeft genomen.

Frans Rijnart (1941) is vrijwilliger bij de Parochie Heilige Michaël, secretaris van het gemengd koor van de parochie, vrijwilliger bij de locatie huize Barbara van stichting Laverhof. Tevens geeft hij belangeloos bijlessen Duits en rekenen aan particulieren.

Ridder Leo van Rozendaal (1951) zette zich op tal van terreinen in als bestuurder: jeugd- en jongerenwerk, de verschillende winkeliersverenigingen, ‘t Spectrum, Lokale Omroep Schijndel, Rabobank Sint Oedenrode-Schijndel, Stichting Vrienden van Dorus van Oorschot, het Noordbrabants Museum.

Eugé van Uden-Backx (1959) houdt van zingen. Zij was medeoprichter en bestuurslid van zangkoor The Key en het jaarlijkse meezingfeest Skêndel Zwingt. Verder is zij gastvrouw bij de KBO en mantelzorger van een familielid.

Echtgenoot Wim van Uden (1958) schiet beter dan hij zingt. Hij is voorzitter va de Koninklijke Handboogvereniging Amicitia, is de ‘onmisbare man op de achtergrond’ bij The Key en voorzitter van Skêndel Zwingt. Hij was lid van de ledenraad van Rabobank Hart van De Meierij, is vrijwilliger bij de KBO en organisatieadviseur van de Seniorenraad in Schijndel.

Jack van Zutphen (1955) was actief binnen politieke partij DORP-ABS, secretaris van de oudervereniging van basisschool de Regenboog in Wijbosch en is bestuurslid bij Dorpsraad Wijbosch. Hij droeg bij aan diverse gemeentelijke projecten zoals Woonservice Wijbosch, Dorpscentrum de Schakel en lokaal digitaal dorpsplein Schijndel Ontmoet.

Foto's:


0