11 april 2017

Schijndel trekt weer aan kortste eind

Schijndel/De Wit speelde zondag uit tegen WSC dat ook tegen degradatie vecht. Aan het spel van beide ploegen was te zien dat zij vooral bang waren voor een tegendoelpunt.
Schijndel was in het begin niet de mindere van WSC maar kwam goed weg toen de spits van WSC een opgelegde kans niet kon verzilveren. In de 20e minuut bereikte een dieptepas van Jirre Kreemer de volop sprintende Tommy van Schijndel die de 0-1 liet aantekenen. Veel foute passes van beide ploegen volgden, maar de inzet vergoedde veel. In de 40 minuut leverde een perfect genomen vrije trap de 1-1 op. Dit doelpunt gaf WSC vleugels en Schijndel werd verder teruggedrongen. Vlak voor het rustsignaal werd een voorzet van rechts door slecht verdedigen in een 2-1 voorsprong voor WSC omgezet.
In de 58e minuut werd balverlies op het middenveld Schijndel noodlottig toen de voorzet resulteerde in een 3-1 voorsprong. Trainer Lathouwers wisselde Rob van der Heijden voor Bart de Wit en Jordy Broks voorNiels Cuppers. In de 82e minuut bracht Robin van Schijndel met een benutte penalty de spanning terug maar door een foute inschatting van keeper Schevers werd de eindstand op 4-2 bepaald.
Degradatie is weer een stapje dichterbij. Hopelijk zal op paasmaandag tegen Helvoirt de laatste kans gegrepen worden.