25 april 2017

WEC bezorgt koploper BMC gevoelige nederlaag

Na de blamage tegen VOW in het paasweekend had WEC op eigen veld wat goed te maken. BMC, koploper in de 4e klasse i, kwam op bezoek. Een mooie uitdaging om drie punten tegen te halen om zo klassebehoud veilig te stellen.

WEC begon voortvarend aan het duel. Na kansjes aan weerszijden van het veld brak Kaunda Leermakers de wedstrijd open. Met een Arjen Robben-achtige actie sneed hij vanaf de rechterflank de zestien meter binnen om vervolgens met een schot in de korte hoek de keeper kansloos te laten; 1-0.
Tien minuten later werd Rob van de Ven op 20 meter van het doel in stelling gebracht. Zijn schot werd nog gevaarlijk aangeraakt maar de keeper van BMC wist de bal voor de stuit te pakken.
Na een wat sterkere periode van BMC werd WEC in de 37e minuut even volledig weggetikt. Een voorzet vanaf de rechterzijde kon door de ploeg uit Berlicum eenvoudig tegen het net worden gewerkt. Het stond weer gelijk.

Bekeken lob

Na rust kwam WEC wederom gedreven uit de startblokken. Dit resulteerde inkansjes in de tweede en vierde minuut, helaas zonder resultaat. Toen in de negende minuut een overtreding op Rob van de Ven werd weggewoven door de scheidsrechter kon BMC direct uitbreken. De uitgekomen doelman Luuk Santegoeds werd met een bekeken lob eenvoudig gepasseerd, 1-2.
WEC voelde zich echter nog niet verslagen en pakte de draad weer keurig op. Halverwege de tweede helft ging rechtsback Rick Vos vol door op een bal die bij de tweede paal bleef hangen. In eerste instantie belandde de bal op de paal maar in de rebound wist hij alsnog de verdiende 2-2 binnen te werken.
Na een half uur werd Mark Smits bij een hoge bal in het strafschopgebied van BMC lomp onderuit gelopen door een verdediger van BMC. Smits nam zelf de penalty en liet de keeper kansloos, 3-2.
In het laatste kwartier kwam de ploeg uit Wijbosch nauwelijks nog in de problemen.
Na deze verdiende overwinning is WEC nagenoeg veilig. Nog drie wedstrijden voor de boeg. Zondag uit naar Maliskamp.