24 april 2017

Wedstrijden leden Wielervereniging Schijndel

In het Belgische Hoegaarden werd op zondag 23 april een gecombineerde wedstrijd voor nieuweling-meisjes en junior-vrouwen gehouden. De wedstrijd eindigde na 57 kilometer in een massasprint waarin Dieke Hendriks als 3e eindigde. Doordat twee Belgische nieuweling-meisjes voor haar eindigden was zij de eerste junior-vrouw in de uitslag en behaalde daarmee haar eerste overwinning in deze categorie.
In het Limburgse Eijsden werd dezelfde dag een wedstrijden voor nieuweling-meisjes, nieuwelingen en junioren verreden. Femke Gerritse behaalde bij de nieuweling-meisjes een mooie 2e plaats. Lisa van Helvoirt behaalde een 9e plaats. Bij de nieuwelingen legde Stijn Hanegraaf beslag op een 3e plaats. Pete Uptegrove eindigde als 22e. Marten Hanegraaf legde bij de junioren beslag op een 27e plaats.

Made

Op zondag 23 april werd de Ronde van Made verreden. Diverse renners van WV Schijndel namen hier aan deel. De 80 renners maakten er een snelle koers van met een heel actieve Robbie van Bakel die bij iedere ontsnapping aanwezig was. Drie ronden voor het einde had Teun Teurlings een klein gaatje geslagen maar toen hij werd teruggehaald demarreerde Rowan Bergmans die met voorsprong de laatste ronde in ging. Helaas werd Rowan teruggepakt en in de massasprint werd Robbie nipt geklopt voor de overwinning. Teun Teurlings werd 22e, Paul Gruithuijzen 25e, Bjorn vd Heijden 37e en Rowan Bergmans 38e

Harelbeke

Vier junioren van WVS stonden op zondag 23 april aan de start in de UCI klassieker E3 Prijs Harelbeke. De ruim 160 renners mochten over 9 beklimmingen en 2 kasseienstroken waaronder de beruchte Paterberg en Oude Kwaremont. Vincent Sanders moest helaas het peloton laten gaan en Sjors van Zandbeek had schakelproblemen waardoor hij niet naar het kleine verzet kon schakelen en dan heb je in deze koers een probleem, dus helaas ook uit koers. Wim Wittenberg en Jarno van Esch zaten steeds goed voorin en na al deze beklimmingen was er een groep van 44 man weg. Jarno zat er mede door een ketting eraf helaas niet bij maar zat in de tweede groep op 40 seconden. De eerste groep achter de 3 leiders sprinten voor de 4e prijs waaronder dus Wim, maar die kwam helaas 100 meter voor de streep ten val en werd uiteindelijk als 43e geklasseerd. Jarno sprintte in de tweede groep naar een 53e plaats een plaats..

Jeugd

In Limburg werd op zondag 23 april het Jeugd Kasseien criterium te Eijsden verreden voor categorie 4 t/m 7. In categorie 6 behaalde Laszlo van Melis zijn eerste overwinning van het seizoen. Max Mosmuller stond in categorie 7 met een 2e plaats op het erepodium. De uitslagen: Cat. 4: 7. Niels Hanegraaf. Cat. 5: 4. Chris Kisters; 21. Delano Hoskens. Cat. 6: 1. Laszlo van Melis; 5. Elise Uijen; 19. Björn Vos; 20. Daan van den Eijnde. Cat. 7: 2. Max Mosmuller; 4. Tijn Louwerensen; 7. Tom van de Weijdeven; 27. Tijn Kisters; 29. Stijn Peters; 30. Tijn Leus; 32. Luke Leus.

Foto's:


0