02 mei 2017

FCV d’n Urste

In Erp erden afgelopen weekend de derde en vierde EK ronde van 2017 gereden. Een druk sportweekend: op zaterdag werden er 158 manches gereden en op zondag 152.
Wesley Manders (Cruisers 17-29 jaar) reed op zaterdag drie snelle manches. Op zondag maakte een val in de manches een bezoek aan het ziekenhuis noodzakelijk. Daar bleek dat hij een zwaar gekneusde elleboog had. Ton de Klein (Cruisers 45+) kwam op zondag met verve in actie. Hij reed een hele knappe halve finale waarin hij nipt vijfde werd, net niet voldoende voor een plekje in de finale.Bij de Girls 10 jaar was Sanne Spierings goed op dreef. Zij knokte zich op beide dagen naar de halve finale. Mandy Spierings die als jongste uitkomt bij de Girls 13/14 jaar reikte op zaterdag in de kwartfinale tot een knappe vijfde plaats. Op zondag reed zij drie snelle manches.
Ook Laura Schakenraad wordt pas aan het eind van het jaar 13, toch kan zij goed meekomen met de Girls 13/14 jaar, met op zaterdag drie strakke manches en op zondag een vijfde plaats in de kwartfinale.Rick Schakenraad is met zijn 11 jaar ook de jongste in de leeftijdsklasse Boys 11/12 jaar, tevens een van de grooste leeftijdsklassen met 133 rijders op zaterdag en slechts een paar minder op zondag. Rick reed beide dagen drie sterke manches.
De leeftijdsklasse Boys 13/14 jaar telde maar liefst 143 rijders. Hidde Voets reed in deze leeftijdsklasse beide dagen zeer sterke manches. Kyro van Schijndel werd in deze klasse op beide dagen gehinderd door een gevallen rijder midden op de baan in de zestiende finale.
Anouk Manders en Demi Manders reden drie snelle manches bij Girls 15/16 jaar. Lars Jansen (Men 17/24 jaar) reikte op zaterdag tot de achtste en op zondag tot de kwartfinale.

Foto's:


0