Fietscursus voor senioren: veilig op pad

ROSMALEN – Om veilig, met plezier en zelfvertrouwen te kunnen blijven fietsen biedt HEVO, in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, een fietscursus voor ouderenaan, op vrijdag 9 juni bij de Ontmoeting.

De cursus bestaat uit 3 onderdelen:
1. Theorie met de laatste verkeersregels en uitleg over de fiets, vooral de E-bike, door een VVN-instructeur.
2. Met de eigen fiets meedoen op een speciaal behendigheids./oefenparcours;
3. Deelnemen aan een fietsroute in de omgeving met typische verkeerssituaties onder begeleiding en instructie van de HEVO fietsclub. Daarnaast wordt de mogelijkheid geboden een proefrit maken met de nieuwste E-bikes. Hiervoor is een lokale fietsenwinkel aanwezig. Ook de eigen fiets kan gecontroleerd worden.

De cursus is bedoeld voor alle geïnteresseerde senioren, ook niet HEVO-leden. Men kan deelnemen met een gewone fiets en met een e-bike.De cursus wordt gehouden op vrijdag 9 juni 2016 van 12.45 – 16.30 uur in- en nabij De Ontmoeting aan de Tulpstraat 2-4 te Rosmalen. Kosten € 5,– per deelnemer (koffie/thee gratis) Aanmelden bij Hans van der Bruggen (tel. 5213204) of Pieter Vissers (tel 5217615). Inschrijven op de HEVO-website www.hevorosmalen.nl/fietscursus2017

Foto's:


0