Straatnaambord Harry Coppensstraat onthuld

 

ROSMALEN – De Harry Coppensstraat. Het is de eerste straatnaam in het nieuwe centrumplan van Rosmalen. Op vrijdag 26 mei werd het straatnaambord door wethouder Jos van Son en de weduwe van Harry onthuld. Ook werd Harry Coppens herdacht.

 

Samen met mevrouw Truus Coppens Kappen verrichte wethouder Jos van Son de officiële handeling.
Het straatnaambord Harry Coppensstraat verscheen. Het was een symbolische onthulling, want in verband met de bouw van het nieuwe winkelcentrum wordt het bord tijdelijk weer opgeslagen.
Jos van Son, die vroeger in de klas bij onderwijzer Harry Coppens heeft gezeten, noemt de onthulling een blijvende herinnering aan een dierbaar persoon. Alle goede leerlingen zaten bij Harry volgens een van de aanwezigen.
De onthulling was de eerste officiële handeling in het nieuwe centrumplan, dat volop in aanbouw is. De straatnaam is twee jaar geleden al door enkele personen aangevraagd ter nagedachtenis aan de voormalig onderwijzer.

Vrijwilligerswerk

Harry Coppens (Harry van Berte) werd geboren op 30 april 1929 in de Kerkenhoek. Dit was de wijk rondom de Lambertuskerk in centrum Rosmalen. Hij trouwde met Truus Kappen en stond jarenlang voor de klas van de Rosmalense St. Josephschool. Een school waar vroeger alleen jongens welkom waren.
Harry was een man met vele interesses die zich jarenlang inzette voor de Heemkundekring, Voetbalvereniging OJC en de Lambertusparochie. Daarnaast organiseerde hij vele fietstochten voor de Hevo. Tijdens carnaval in 1998 mocht hij de Hannus d’n Heiboer trofee in ontvangst nemen voor zijn vele verdiensten als vrijwilliger. Van 1992 tot 2010 was hij een van de redacteuren van kwartaalblad ‘Rosmalla’ van de Heemkundekring, waarin hij zijn eigen rubriek ‘Voor u gehoord’ schreef in zijn eigen dialect. In 1994 nam hij de titel ‘Rosmalenaar van het jaar’ in ontvangst en in 2011 ontving Harry een Koninklijke onderscheiding. In datzelfde jaar 2011 kwam Harry te overlijden.

 

Foto's:


0