02 mei 2017

WEC handhaaft zich in vierde klasse

Op een slecht veld begon WEC zondag onwennig aan de uitwedstrijd tegen Maliskamp. In de zesde minuut was er een eerste kansje. Mark Smits bracht de bal het strafschopgebied binnen maar Mark van Os kwam een voetlengte te kort om de bal binnen te werken. Een paar minuten later was het gevaarlijk aan de andere zijde, maar het schot van Maliskamp ging voorlangs. Na ruim twintig minuten moest rechtsback Rick Vos de wedstrijd geblesseerd staken. Zijn plek werd prima ingevuld door A1-speler Luuk van de Vorstenbosch.
In de zeer matige eerste helft bleef het bij enkele kansen over en weer.

Een-tweetje

Na rust begon de ploeg uit Wijbosch langzaam maar zeker beter te spelen. Na een kwartier leek Rob van de Ven een fraai een-tweetje met aanvoerder Gijs van de Boogaard succesvol af te ronden, maar de bal ging over het doel. Ook bij Maliskamp stond het vizier niet scherp afgesteld en anders stond keeper Luuk Santegoeds in de weg.
Na ruim een half uur in de tweede helft was het dan toch raak. Steef Rovers, naar de rechterkant uitgeweken, kwam goed naar binnen en haalde verwoestend uit. Via de vingertoppen van de keeper belandde de bal op de paal. Gijs van de Boogaard reageerde attent en wist van dichtbij de 0-1 aan te tekenen. Maliskamp probeerde in het resterende kwartier nog de achterstand weg te werken, maar WEC kwam nauwelijks nog in de problemen.
Zo leverde een niet al te goede wedstrijd toch gewoon drie punten op en blijft WEC vierdeklasser. Sterker nog, met wedstrijden tegen het hoger geklasseerde Boxtel (thuis) en Boskant (uit) is er zelfs nog een kansje om de nacompetitie voor promotie te halen.