Een keigezellige dag voor Sint-Michielsgestel en omgeving

SINT-MICHIELSGESTEL – Het wordt een keigezellige dag voor iedereen uit Sint-Michielsgestel en omgeving. Dat beloven De Gestelse Pomp en de Grote Gestelse Vlooienmarkt die hun krachten gebundeld hebben voor de organisatie van een bestaand en gloednieuw evenement op zondag 11 juni van 10.00 uur tot 18.00 uur Rondom de Pomp aan het Petrus Dondersplein en de Grote Gestelse Vlooienmarkt in manege De Aula aan de Schijndelseweg 4b.

Elke twee jaar wordt op de 2e zondag in juni de Grote Gestelse Vlooienmarkt gehouden. Een evenement dat net wat anders in elkaar steekt dan gebruikelijke 2e handsmarkten. “Geen kraamhouders, maar wij als organisatie verkopen deze dag allemaal goede gebruikte spullen die geschonken zijn door particulieren. Er zijn circa 100 vrijwilligers betrokken die in aanloop naar de markt overal spullen ophalen om deze vervolgens te sorteren op ‘soort’. Op de dag zelf worden er kramen gevuld met alleen maar boeken, kleding, babyspulletjes, huishoudelijke artikelen en ga zo maar door. Eigenlijk creëren we een groot warenhuis met afdelingen zodat klanten gericht op zoek kunnen naar iets van hun gading”, vertelt voorzitter Jan Herman Reuvekamp van de vlooienmarkt . Het mooie van het hele gebeuren is dat de netto opbrengst besteed wordt aan het jeugdwerk in Sint-Michielsgestel. De scouting, de natuurspeeltuin, Mini Gestel, jeugdcarnaval, de wandel- en zwemvierdaagse en meer, veel meer, kregen zo al financiële ondersteuning.

Rondom de Pomp

Zondag 11 juni wordt ook aangegrepen voor het lanceren van het gloednieuwe evenement Rondom de Pomp. Een happening uit de koker van De Gestelse Pomp met een speciale rol voor nieuwe inwoners. “Wij willen mensen die nog niet zo lang in Sint-Michielsgestel wonen in contact brengen met plaatselijke inwoners, verenigingen en bedrijven. Rondom de Pomp staat in het teken van ontmoeten, verbinden en het dorp beter en anders leren kennen”, vertelt voorzitter Noot de Kort.
Om dat te bewerkstelligen zijn er op het Petrus Dondersplein, rondom de Pomp, vanaf 14.00 uur allerlei activiteiten voor nieuwkomers én, zo benadrukt, de Kort, inwoners en andere belangstellenden. “Er komt een ‘markt’ waar verenigingen en bedrijven zich op diverse manieren presenteren. Met informatie, maar ook met doe-dingen. Voor kinderen is er een springkussen, kinderspeelhoek en een clown. Op het podium worden optredens verzorgd van onder andere de plaatselijke muziekschool, popkoor Spirit en Gestel United en er is een bijzondere bijdrage van de statushouders die in 2016 in Sint-Michielsgestel zijn komen wonen. “Met dans en het aanbieden van hapjes en drankjes uit hun land, geven zij iedereen de gelegenheid om ook kennis te maken met hun cultuur”, aldus de Kort.

Gratis pendeldienst

Hoewel het hier twee organisaties en evenementen betreft die op dezelfde dag plaats vinden hebben beide elkaar gevonden en werken nauw samen. De Vlooienmarkt is vanaf 10.00 uur geopend. Er kan geparkeerd worden rondom het Petrus Dondersplein. Er is de hele dag een gratis pendeldienst met een huifkar naar de manege. “Wie niets wil missen, gaat eerst gezellig shoppen bij de vlooienmarkt en zorgt dat hij/zij om 14.00 uur Rondom de Pomp is. Daar wordt op dat tijdstip voor alle aanwezigen een gratis drankje getapt, waarna het programma begint. Tussen 15.00 uur en 16.00 uur is er een happy hour bij de Manege. Na aanschaf van gelijknamige kaart mag je in dat uur bij alle kramen zoveel als je met 2 handen kunt dragen vergaren. Aansluitend kan je dag dan eindigen Rondom de Pomp want daar gaat het feest door tot circa 18.00 uur”, gooien De Kort en Reuvekamp een balletje op.
Het is maar een idee, want iedereen bepaalt natuurlijk zelf zijn dag. Het belangrijkste voor De Kort en Reuvekamp is er voor iedereen een keigezellige dag van te maken met veel lachende gezichten. Voor meer informatie en het brengen of – indien nodig – laten ophalen van spullen voor de grote Gestelse Vlooienmarkt zie www.gestelsevlooienmarkt.nl Iedereen die graag een bijdrage levert aan Rondom de Pomp middels een optreden of anderszins kan contact opnemen met rondomdepomp@gmail.com

Foto's:


0