05 augustus 2017

Piet van Erp kan keizertitel (bijna) niet ontgaan

GEFFEN – Het Sint-Jorisgilde staat op kermiszondag 13 augustus om 13.30 uur, gewapend met kruisbogen, aangetreden op het veld bij molen Zeldenrust. Daar wordt de vogel weer aan een molenwiek bevestigd voor het jaarlijkse koningschieten.

Dit jaar kan er zelfs een keizer geïnstalleerd gaan worden bij het gilde. Keizer wordt iemand wanneer hij zich driemaal op rij tot koning schiet. Piet van Erp, de huidige koning, is dit voor de vierde keer, maar nu ook twee keer op rij. Dat is nogal wat! Daarom hebben de leden van het gilde unaniem besloten Piet de vogel aan te bieden. Hij moet deze dan wel van de molenwiek schieten, maar de andere gildeleden schieten niet mee.
Keizer van het gilde ben je voor het leven of men moet zelf afstand van de titel doen. Overigens is het koningschap de hoogste eer bij het gilde; een gilde zonder koning bestaat niet. Omdat Piet vrijwel zeker als keizer geïnstalleerd wordt, heeft het gilde dan even geen koning.
In de ochtend, na de gildemis, hebben de leden die mee willen schieten voor het koningschap, zich al ingeschreven en is er geloot voor de schietvolgorde. Het zal weer een spannende strijd gaan worden.
De middag begint om 13.30 uur en gaat duren tot ca. 17.30 uur. Dan wordt het veld ontruimd en gaat het gilde terug naar het gildehuis voor de teeravond.
U bent van harte welkom op het schietterrein; zorg dat u er bij bent, want het wordt een gezellige middag en er gaat veel gebeuren.

www.gildegeffen.nl / www.facebook.com/gildegeffen

Foto's:


0