200BGèsselse Kermisfeesten met sterk vernieuwd programma

 

 

SINT-MICHIELSGESTEL – In een dirnl-jurkje of lederhose een biertje drinken. Onder de klanken van een top-band uit je dak gaan. Schateren van het lachen om humoristische sketches. Het aanbod van de Gèsselse Kermisfeesten is breder dan ooit. Van vrijdag 22 september tot en met dinsdag 26 september is de Spiegeltent op het Petrus Dondersplein een unieke plek tijdens het Gestelse volksfeest dat kermis heet.

De Gesselse Kermisfeesten zijn uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement, georganiseerd door De Gestelse Pomp. Deze cultuur-historische stichting bracht het authentieke kermisgevoel met succes terug naar een groter publiek. Velen in Gestel en inmiddels ook uit de omgeving kijken jaarlijks uit naar het programma in de Spiegeltent. Ze worden ook dit jaar op hun wenken bediend. Het programma is sterk vernieuwd. Op de openingsavond – vrijdag 22 september – kunnen herinneringen worden opgehaald en verhalen gedeeld over het kermisgevoel met muziek van The Oldtimers en Discotheek Second-Life.

‘Duitse Avond’ in Spiegeltent

Op kermiszaterdag 23 september gaat het na de officiële opening ‘richtig los’. Met een vette knipoog naar onze Oosterburen vindt vanaf 20.00 uur een Duitse Avond plaats. Het Oktober Fest in ‘Spiegeltent-formaat’. Aan deze avond – waar de traditionele Beierse kledij niet ontbreekt – werken diverse artiesten en acts mee. Wat dacht u van Blech Bizarr, Heino ohne Stimme en Horst und Günter, Henk Brancard en John der Biber. Dikke pret is gegarandeerd op deze avond waar kermis, carnaval en volkstoneel samen vallen. De entree is gratis.

Kermiszondag: Frühshoppen en Matinee

Kermiszondag opent met een andere noviteit. Vanaf 12.00 uur is het Frühschoppen met muzikale medewerking van harmonie St. Michaël. In de middaguren spelen vanaf 15.00 uur The Cederstars hits uit de jaren 50, 60 en 70. Deze Bossche formatie brengt nostalgische muziek en kan putten uit een omvangrijk repertoire. Nummers van onder meer Elvis, Cliff Richard en The Shadows krijgen energieke vertolkingen.

Kermismaandag: Michaël-Dag

Kermismaandag vindt de traditionele Michaël-Dag plaats. Deze start om 10.30 uur in de Spiegeltent met een korte viering onder leiding van kermispastoor Bernard van Welzenes. Met aansluitend een volkscultureel programma vol spraakmakende onderdelen: fascinerende acts zoals een contorsie slangenmeisje, bijzondere verhalenvertellers en uiteraard muziek. Thema dit jaar is ‘kermis en de liefde’. Dit alles onder leiding van spreekstalmeester Noot de Kort. Vorig jaar zorgde zanger Peter Selbach, zoon van een kermisartiest, voor een van de hoogtepunten. De entertainer kwam, zag en overwon met zijn gouden keel. Dit jaar treedt hij op veler verzoek opnieuw op en zingt hij over liefde en hartstocht. Om 13.30 start de kermismatinee met party-band ‘De heeren van.. ‘ Deze mannen verstaan de kunst om het publiek echt te raken met een show vol licht, geluid en topentertainment.
 

Grote Finale op laatste kermisdag

Kermisdinsdag verandert de Spiegeltent vanaf 13.30 uur met muziek van Discotheek Second-Life in een DansSalon. Vanaf 20.00 uur start op dinsdagavond de finale van de Gèsselse Kermisfeesten 2017 : een avond vol sketches, muziek en parodieën. Met erkende namen zoals Jeroens Clan maar ook met talent van eigen Gestelse bodem. De acts op het leukste podium van Gestel zal het ‘hooggeëerde publiek’ niet snel vergeten! Wees erbij en kom in de Spiegeltent genieten. Van een programma vol liefde gebracht voor alle Gestelnaren.

Foto's:


0