Bouw nieuw winkelcentrum ligt op schema

 

ROSMALEN- Het zal u vast niet ontgaan zijn, Rosmalen bouwt in het centrum een nieuw winkel- en woon gebied dat in het derde kwartaal van 2018 in gebruik genomen wordt. Met boven de winkels 39 appartementen die ondertussen allemaal al verkocht zijn. Want wie wil er nu niet in hartje Rosmalen wonen? De Rosbode ging het gesprek aan met Arno van den Thillart, regiodirecteur van Van Wijnen Zuid B.V.

 

Nog een jaartje zullen de nieuwe bewoners en de winkeliers die zich er gaan vestigen geduld moeten hebben. De oplevering en ingebruikname staan immers gepland voor het derde kwartaal van 2018.
Van Wijnen is de ontwikkelaar van de woningen en bouwt het hele complex Samen met Foruminvest, dat de winkels ontwikkelde, en de gemeente ’s-Hertogenbosch ging het bedrijf een samenwerking aan die momenteel op rolletjes loopt.

Omvang nieuw centrum

Arno van den Thillart “De eerste initiatieven voor dit project zijn al 21 jaar geleden ontstaan. In eerste instantie zou het nieuwe centrum vele malen groter worden, zowel qua winkel- als woningoppervlakte. De plannen waren om het project ook hoger te bouwen dan dat het nu wordt. Er is gekeken naar wat de markt kan dragen. Vooraf is uitgebreid onderzoek gedaan naar de levensvatbaarheid en de gevolgen van het plan. De behoefte aan woningen en winkels is nu beduidend anders dan 21 jaar geleden. De uitstraling moet passen in het dorpskarakter en de gebouwen zullen niet hoger worden dan de laatste nieuwbouw van Villa Marqant in de Dorpsstraat. Zowel voor de consumenten als de bewoners moet het prettig voelen om in centrum Rosmalen te wonen en te winkelen. We proberen dan ook met de uitstraling eenheid te creëren in het centrum.”

Blokken

“Er komen in dit plan acht blokken met elk een eigen naam. Er is gekozen voor namen zoals De Molenaer, De Kruidenier, Het Warenhuys, De Gaper en De Coffyschenker. De beschikbare winkelruimtes zijn inmiddels verhuurd en alle woningen verkocht. De bouw loopt op schema, de eerste winkels zullen in september 2018 opgeleverd worden. Momenteel zijn er ongeveer 30 personen aan het werk op de bouwplaats en naarmate de bouw vordert zullen dat er steeds meer worden. De woningen zijn betaalbaar en hebben een gebruiksoppervlakte van 90m2 tot 125m2 met een groot balkon of dakterras. Want buitenruimte is ook belangrijk voor een prettig leefklimaat en wonen midden in een centrum.
Oude panden zoals Dorpsstraat 69 worden een nieuw leven geschonken en geïntegreerd in het winkelgebied. Deze panden blijven staan om hun bijzondere karakter, om de belangrijke sfeer te behouden en bestaande elementen te handhaven.”

Minimale overlast

“Om de overlast voor bewoners en bezoekers aan het dorpscentrum te minimaliseren hebben we een logistiek schema opgesteld. Dit behoort tot de standaard procedure bij iedere bouw en is ook van belang voor de veiligheid. Regelmatig voorzien we de bewoners van nieuwe informatie. Over het aanrijden van de bouwmaterialen en laden en lossen zodra de winkels klaar zijn is goed nagedacht om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Wij zijn er trots op om als lokaal bedrijf aan dit project te mogen werken. Want ook veel van onze medewerkers wonen en winkelen in Rosmalen. Dit hele project heeft ondanks de vele bezwaren nu al een grote impact op Rosmalen,en zal dat zeker ook hebben als het klaar is. Een facelift van een dorpscentrum geeft tenslotte ook een nieuwe dimensie aan de dorpskern.”

 

Foto's:


0