Kermis vier je bij Ff Ted

KErmis

BERLICUM – Kermis, daar hebben ze nogal wat mee bij café Ff Ted. Tenslotte openden Wilma en Theo (Tedje) van Vessum hun café zes jaar geleden tijdens de kermis. Sindsdien wordt het volksfeest jaarlijks uitgebreid muzikaal gevierd in de kroeg. Tijdens de kermis is het café alle dagen open van 14.00 to 02.00 uur.

Het programma is al net zo gevarieerd als de talloze attracties op de kermis zelf. Soms stoer, soms opzwepend, maar altijd gezellig. Op zaterdag 16 september om 20.00 uur is het de beurt aan de liefhebbers van de wat steviger muziek. Q-size speelt voornamelijk rockcovers en valt op door het feit dat de band twee zangeressen heeft. De groep kan bogen op veel ervaring, ze vierde vorig jaar het twintigjarig jubileum.
Ook op zondag staat er een coverband, maar nu gooit Ff Ted het over de countryboeg. De Wanted Men, die rond 20.30 uur het podium betreden, richten zich op een van de grootste sterren uit het genre: Johnny Cash, the Man in Black.
Ff Ted is een kroeg met een positieve instelling. Op maandagmiddag geen matinee dus, maar een mati-ja. Aansluitend is het de beurt aan weer iets totaal anders: de Nederlandstalige feestzanger Kapalone. Ooit begonnen als rockzanger, tegenwoordig brengt hij een feestje waarbij iedereen in beweging komt.
Vorig jaar vierde het café tijdens de kermis het eerste lustrum. Dat deden Wilma en Tedje op een bijzondere manier. Wie een shirt van het café droeg, met een door de eigenaren zelf verzonnen opdruk, kreeg korting. Die actie gaat dit jaar op herhaling, zij het alleen op kermiszaterdag. Kom je in de kroeg en heb je je shirt aan, dan is de rekening plotseling tien procent lager.
Wat voor shirt je ook aan hebt, op de toegangsprijs valt weinig af te dingen. Iedereen mag namelijk voor niks naar binnen.
Q-size

Foto's:


0