KOM Festival: van bescheiden braderie tot bruisend festival

ROSMALEN – Elk jaar is het KOM Festival natuurlijk een bijzondere aangelegenheid, maar dit jaar is er een jubileum te vieren; het is de 40e keer dat het plaats zal vinden.

In de beginjaren was het een jaarmarkt van de winkeliers uit Rosmalen aangevuld met diverse oude ambachten. De Driesprong, dat nu het epicentrum van het KOM Festival is, bestond nog niet eens toen de eerste editie plaatsvond. Deze ruimte diende destijds nog als tuin van het gemeentehuis, waar nu Villa Fleurie in is gevestigd. Het is allemaal begonnen in de Dorpsstraat met een tiental kramen. Later kwamen pas de Driesprong, de Hoogstraat, de Schoolstraat en de Torenstraat erbij.

Wat begon als een kleine jaarlijks terugkerende braderie is dus uitgegroeid tot een bruisend evenement met dit jaar ruim 180 deelnemers. Het aanbod varieert van etenswaren tot beddengoed, van knutselbenodigdheden tot schoonheidsbehandelingen. Maar er zijn niet enkel producten te koop, ook de verenigingen zijn goed vertegenwoordigd. Een balletje gooien bij de Black Eagles, doeltrappen bij OJC, in de draaimolen van ’t Kwekkeltje, je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk tijdens het KOM Festival. Elk jaar trekt het KOM Festival duizenden bezoekers uit de wijde omgeving, zelfs tijdens de edities dat de weergoden Rosmalen iets minder goed gezind waren, wisten ze ons dorpje van heinde en verre te vinden. De charme van onze lokale winkeliers in combinatie met de enthousiaste hobbyisten en ondernemers uit andere windstreken maken het elk jaar weer een daverend succes.

Dus of je nou wilt winkelen, op het terras wilt genieten van een hapje of een drankje, fanatiek aan de verschillende activiteiten wilt mee doen of dit misschien allemaal wel wilt combineren; blok zondag 10 september in je agenda en kom naar het centrum van Rosmalen! Om 11:00 zal het evenement van start gaan en om 17:00 uur sluiten de winkels en de kramen, uiteraard is er dan nog genoeg vertier bij de diverse horecagelegenheden om gezellig te blijven hangen.

Foto's:


0