Levenswijs brengt jong en oud samen

SINT-MICHIELSGESTEL – Stichting Levenswijs presenteert in oktober weer vier mooie voorstellingen. Ouderen en jongeren uit Sint-Michielsgestel en Berlicum brengen samen een uitvoering op de planken die gebaseerd is op levensverhalen van ouderen uit die gemeentes.

Al maanden zijn de voorbereidingen in volle gang. Het begint allemaal met de interviews met acht ouderen uit het dorp. De verhalen die hieruit voortkomen, dienen als basis voor de muzikanten om mooie, persoonlijke liedjes te schrijven. “Je zou kunnen zeggen dat het een nieuwe invulling is van het begrip levenslied,” zegt Anja Hueber, initiatiefneemster van Levenswijs. Tijdens de opvoeringen in oktober worden alle liedjes gevat in één verhaal. Al acterend en zingend brengen jong en oud dit samen op de planken.

Het doel van stichting Levenswijs is om jong en oud met elkaar in contact te brengen. De activiteiten behelzen dan ook meer dan deze voorstellingen. Zo is er een Levenswijs-koor en bezoeken de ouderen ook basisscholen in het dorp. Daar vertellen ze hun verhalen en inspireren de jeugd tot het maken van een bijzonder kunstwerk. Deze kunstwerken zijn ook te zien op de avonden van de voorstelling.

“We hebben genoeg ideeën om nog veel meer mooie projecten rondom Levenswijs op te zetten. Vrijwilligers die ons helpen die ideeën uit te voeren, zijn dan ook van harte welkom!” zegt Hueber. “Zeker als je bedenkt dat er veel belangstelling is voor samenwerkingsverbanden. Bijvoorbeeld vanuit scholen.”

Het doel is om elke twee jaar een voorstelling met liedjes op de planken te brengen. De eerdere voorstelling van Levenswijs uit 2015 ontvingen lovende recensies. Het Brabants Dagblad noemde het een “indrukwekkende ontmoeting tussen jong en oud” en “imponerend in eenvoud en kracht.”
Wilt u zich graag aanmelden als vrijwilliger? Neem dan even contact op via info@levenswijs.org.

Voorstellingen

Sint-Michielsgestel: De Huif. 21 oktober, 20.00 uur. 22 oktober 15.00 uur. Reserveren info@levenswijs.org
Berlicum: Den Durpsherd, 27 oktober, 20.00 uur, 29 oktober 15.00 uur. Reserveren: www.durpsherd.nl.

Foto's:


0