Rosmalla bier als postzegel

ROSMALEN – Om cultuur, historie en ook sport onder de aandacht te brengen geeft Rob Hoogeboom elk jaar zijn Persoonlijke Postzegel uit. In de afgelopen jaren o.a. voor Taekwondo Rosmalen, Liniebier 1629 en de standerdmolen in Rosmalen. In 2017 is het Rosmalla bier vereeuwigd als postzegel, wederom in een beperkte oplage.

Het versturen van brieven en prentbriefkaarten neemt de laatste jaren wel af. Als op een dergelijk poststuk een bijzondere postzegel zit krijgt het toch een ander waarde en waardering. Het eerste exemplaar wordt altijd eerst verstuurd naar de burgemeester van de gemeente ’s-Hertogenbosch. En voor burgemeester T. Rombouts zal deze postzegel de laatste zijn die hij ontvangt in zijn huidige functie.

Rosmalla bier

Het initiatief voor het Rosmalla bier is van de Bossche brouwer Paul Kitzen. Hij brengt samen met de Vughtse brouwer Uwe Kalms meerdere speciaal bieren op de markt. Waarbij men zicht vooral richt op streekbieren op verschillende plaatsen in de regio. Momenteel is dat ’s-Hertogenbosch, Rosmalen en Vught. Allemaal bieren met een eigen recept en herkenbaar logo. Zo kenmerkt het Rosmalla bier zich door een etiket met Rosmalense afbeeldingen. Het etiket aan de achterkant staat zelfs vol met cultuur-historische informatie. Dit bier is te koop bij diverse slijters en in de horeca.

Momenteel brouwen de brouwers nog thuis of als huurbrouwer op een grotere installatie bij andere brouwerijen. Men is echter wel druk bezig om een brouwerij op te bouwen in Berlicum waar spoedig alle streek bieren worden gebrouwen.

Foto's:


0