Sterke seizoenstart op belangrijk kwalificatiemoment

BERLICUM – In het indoor sportcentrum te Eindhoven is op zaterdag 9 september het Nationaal Kwalificatie Toernooi (NKT) gehouden om te bepalen welke Nederlandse judoka’s gaan strijden om het Nederland kampioenschap voor senioren op 30 september en 1 oktober 2017 in het Topsportcentrum Almere.

De judoka’s die op het NKT een van de eerste 8 plaatsen weten te veroveren, zijn naast de regerend kampioen en eventuele judoka’s met een wildcard rechtstreeks geplaatst voor bovengenoemd Nederlands Kampioenschap.

Judoclub Berlicum was met 7 judoka’s uit zijn A-selectie vertegenwoordigd op het NKT. Zo kort na de zomervakantie is het altijd lastig voor de judoka’s om er direct te staan voor een belangrijk toernooi als het NKT. Coach Jo Gevers heeft tijdens de wedstrijden de judoka’s begeleid.

De Berlicum deelnemers aan het NKT en de resultaten waren: Bij de heren: Jari Vorstenbosch (-66 kg) 3e plaats en Michel Verhagen (-100 kg) 3e plaats. Bij de dames: Inez Verhoef (- 57 kg) 7e plaats.
Europees kampioen Sanne van Dijke (-78 kg) heeft van de Judobond een wildcard ontvangen en Suzanne Zegers (-48 kg) is rechtstreeks geplaatst.

Foto's:


0