14 september 2017

‘Wonen met dementie, thuis of op Jozefoord’

NULAND – Bij Sint Jozefoord in Nuland is op 26 september een Dementie Café met als onderwerp: hoe kunnen hoe kunnen mensen met dementie zo lang mogelijk prettig én veilig thuis wonen? Welke mogelijkheden zijn er op dit gebied? Joyce Fisscher (onderzoeker van de TU Eindhoven, en betrokken bij Jozefoord rond domotica) en ergotherapeute Elske van Hirtum, vertellen hoe je met dementie zo lang mogelijk in je eigen omgeving kunt blijven wonen, op een veilige en comfortabele manier.

De avond is bedoeld voor mensen met dementie, mantelzorgers, familieleden en hun direct betrokkenen zijn van harte welkom. Zij kunnen op avonden als deze leren van degene die informatie geeft en van elkaar. Mogelijk ontstaan op avonden als deze ook contacten met elkaar die zich buiten deze avonden voortzetten.

Voor wie is het niet bedoeld?

De avond is – omdat het toch ook om vertrouwelijke en soms privacygevoelige zaken kan gaan – niet bedoeld voor professionals en belangstellenden die geen familiaire/persoonlijke/privé relatie hebben met dementie.

Wanneer wordt het gehouden?

Elke laatste dinsdag van de maand vindt er een bijeenkomst plaats rondom het onderwerp Dementie. De invulling en het thema van de avond zijn verschillend.

Praktische informatie

Het vindt plaats op Sint Jozefoord, Duyn en Daelseweg 15, 5391 EC Nuland, ingang: Duijn en Dael-gebouw. Op de avond is iedereen vanaf 19.99 uur welkom. Het programma start om 19.30 uur en tussendoor is er een pauze. De avond wordt afgesloten om 21.30 uur. Parkeren is mogelijk bij ingang: Duijn en Dael-gebouw

De toegang en koffie met iets lekkers zijn gratis. Vooraf aanmelden is niet verplicht.
Bij behoefte aan vervoer vanuit Nuland, Vinkel of Geffen kan dit worden aangegeven bij de aanmelding. Voor aanmelding, of voor meer informatie: Sint Jozefoord telefoonnummer 073- 534 23 42 of via de mail receptie@jozefoord.nl

Foto's:


_