02 oktober 2017

Be Quick wint korfbaltopper

NULAND – De wedstrijd Be Quick 1 – De Korfrakkers 1 stond op zondag 1 oktober op het programma. Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. Voor Be Quick belangrijk om mee bovenin te blijven draaien, voor De Korfrakkers belangrijk om aansluiting te houden bij de top 4. Het belooft dan ook een spannende wedstrijd te worden.

De start van de wedstrijd is moeizaam voor de dames Be Quick. Ze hebben moeite om mooie, effectieve aanvallen neer te zetten. De Korfrakkers profiteert hiervan en staat na 12 minuten spelen op een voorsprong van 0-3. Be Quick blijft echter gebrand om elk duel te winnen en zich terug te knokken in de wedstrijd. Dit is dan ook wel het beeld van de eerste helft. Be Quick heeft niet de meest mooie aanvallen, maar door de werklust en het goede verdedigende werk blijft Be Quick de aansluiting houden. Ze gaan rusten bij een stand van 4-6 in het voordeel van De Korfrakkers.

Wedstrijd overnemen

Ondanks de kleine achterstand is Be Quick niet bang om te verliezen. Het is nu zaak om het betere spel te laten zien en de wedstrijd over te nemen. Door het goede verdedigende werk van beide ploegen wordt er niet veel gescoord. Be Quick blijft knokken en weet na 16 minuten in de tweede helft de stand gelijk te trekken, 7-7. Het blijft een spannende wedstrijd, aan beide kanten worden kansen gemist om de voorsprong te pakken. Met nog 10 minuten op de klok is het Be Quick die het uiteindelijk toch doet. Ze slaan een gat van 2 doelpunten, 10-8. Nu is het belangrijk om de rust te bewaren en deze wedstrijd zorgvuldig uit te spelen. Het is een zenuwslopend slot waarin Be Quick de voorsprong weet te behouden en de wedstrijd verdient wint met 11-10. Door deze overwinning staat Be Quick op een gedeelde eerste plek samen met Swift.

Volgende wedstrijd

Op 8 oktober staat de volgende wedstrijd op het programma; Prinses Irene 1 – Be Quick 1. Deze wordt om 15:00 uur gespeeld bij sportpark De Schellen in Nistelrode.