Boswandeling met natuurgids op Haanwijk tijdens Nacht van de Nacht

 

SINT-MICHIELSGESTEL – De Nacht van de Nacht vindt op zaterdag 28 oktober plaats. Dit is een landelijk initiatief om aandacht te vragen voor de schoonheid van een donkere nacht en als oproep om spaarzamer en slimmer met verlichting om te gaan.

 

Brabant Landschap doet hier graag aan mee en organiseert in samenwerking met Natuurgroep Gestel een spannende activiteit op landgoed Haanwijk. Samen met een natuurgids maken de deelnemers een boswandeling en wordt er onder meer gezocht naar nachtvlinders en insecten. Verder wordt via speciale detectieapparatuur geluisterd naar het ‘klikken’ van de vleermuizen. Hopelijk laten ook das en ree zich zien. Bij helder weer kan met behulp van een sterrenkijker de sterrenhemel worden bestudeerd.

Gratis én leuk voor de kinderen!

De activiteit is gratis en leuk voor iedereen. Ook kinderen, mits vergezeld van (groot)ouders, zijn dus van harte welkom. De wandelingen starten om 20.00 uur bij het buitenlokaal van Brabants Landschap, Haanwijk 4a in Sint-Michielsgestel. Na afloop wordt voor warme chocolademelk en koffie/thee gezorgd. Om uiterlijk 22.00 uur is het afgelopen. Het is aan te raden om warme kleding en stevig schoeisel mee te nemen. Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met Michel van de Langenberg. Tel. 0622432941 of email: michel.langenberg@home.nl

Aanmelden:

Graag vooraf online aanmelden via natuurgroepgestel@planet.nl onder vermelding van het aantal en leeftijd deelnemers.

Foto's:


0