Column Hennie Korsten: Onder invloed van

Het was een prachtige avond en een zanger zou die avond komen opnemen in de studio. Ik had de beste bassist, een goede toetseniste en een lekker strak drummertje geregeld om de nummers lekker tegelijk in te spelen.
Afijn, de muzikanten kwamen een voor een binnen. “Koffie?” “Ja , lekker.” Toen de zanger binnenkwam had hij een zelf gebakken cake bij zich. Mmmm, lekker.
“Ja jongens, deze cake smaakt misschien een beetje anders, want hij is gemaakt met duiveneitjes”’ Een beetje vreemd. Oké, even wennen, maar hij smaakte goed. De muzikanten waren nogal zoetekauwen, dus dat cakeje was al vrij snel op.
Toen vertelde de zanger pas dat het spacecake was. Waarop wij elkaar aankeken en dachten van “ach, wat zou het.” Maar deze muzikanten hadden nog nooit van hun leven ook maar iets gehad met geestverruimende middeltjes of zo.
Eenmaal in de studio en geïnstalleerd, konden we beginnen… maar toen de drummer aftikte en ik zijn vrolijke gezicht zag, begon ik meteen te lachen. De bassist begon ook te schateren en de toetseniste zat de hele tijd al te gniffelen. Even gewacht en weer opnieuw begonnen, tik, tik, tik,… ha ha daar gingen we weer.
Nou, er is die avond alleen maar gelachen, en geen noot gespeeld. Tranen met tuiten, kun je wel zeggen.
Ik weet wel, de mooiste nummers zijn gemaakt onder invloed van, maar dan denk ik dat je daaraan gewend moet zijn. Voor ons werkte het dus gewoon helemaal niet.

Hennie

Foto's:


0