De lol vooraf bij organisatie Kwisutbeter is zeker zo leuk

 

ROSMALEN – Vorig jaar maakte een team bestaande uit Ilse Kerkhof-Eek, Susan van Pinxteren, Judith Broos, Nanneke van Lokven en Paul Hazenberg de aanzet voor de eerste Kwisutbeter dorpskwis. Het nieuwe evenement werd een groot succes met 59 deelnemende teams en wordt binnenkort vervolgd. Op zaterdag 25 november vindt namelijk de tweede editie plaats. Op dit moment hebben er al 58 teams ingeschreven. De organisatie hoopt in ieder geval de 60 teams te gaan halen. Inschrijven kan tot 29 oktober via het inschrijfformulier op www.kwisutbeter.nl.

Het team van organisatoren is kort na de carnaval begonnen met het samenstellen van de tweede serie opdrachten en vragen. Deze van quizzen waarbij je met een team deelneemt schieten momenteel als paddenstoelen uit de grond. Bijna ieder dorp in de omgeving heeft momenteel wel een eigen versie. Susan van Pinxteren en Ilse Kerkhof-Eek vertellen enthousiast: “Het idee voor Kwisutbeter is ontstaan op derde kerstdag 2015. Waarom hebben we een dergelijk evenement niet in Rosmalen? Rond carnaval 2016 begonnen de plannen vastere vormen aan te nemen en hebben we een organisatorisch team samengesteld. Ons evenement is ludiek. We hebben serieuze vragen en opdrachten en alles mag opgezocht worden. Maar ook creatieve opdrachten moet kun je uitvoeren. Zo is bakker Van Zuijlen vorig jaar nog de hele nacht bezig geweest met het proeven van alle Rosmalense Wielen die de deelnemers gebakken hadden. Dit bleek een goed ontvangen opdracht en de bakker gaf er zijn nachtrust met plezier voor op. Maar ook opdrachten om een zo hoog mogelijk kaartenhuis te bouwen en welk liedje spelen de klokken van de Lambertuskerk zijn goed uitgevoerd.”
10 categorieën
“De kwis heeft 10 categorieën en elke categorie heeft 10 vragen. De organiserende commissie verzint de kwis. Sommige dingen zijn niet op te zoeken of je moet er hard je best voor doen. Er kunnen vragen komen over onder andere Rosmalen, eten en drinken of over sport en spel en nog diverse andere onderwerpen. Het gaat dus niet alleen over Rosmalen. Ieder deelnemend team moet ergens in Rosmalen zitten om de kwis op te lossen. Dat kan bij iemand thuis zijn of ergens in een café. Jong en oud mogen meedoen, iedereen is welkom. De nu al opgegeven teams zijn ook groter dan vorig jaar. Gemiddeld hebben de deelnemers dit jaar 15 tot 20 personen in hun team. Kleine teams krijgen de opdrachten namelijk niet in een avond af.”

Ophalen kwisboek

Om 18.00 uur wordt er op 25 november een vertegenwoordiger van ieder team verwacht bij Café-zaal D’n Beer in de Dorpsstraat voor het ophalen van het kwisboek. Die persoon vertrekt vervolgens met de opdrachten naar het team op locatie. Om 23.30 uur moet het kwisboek weer ingeleverd worden bij de organisatie. Zo worden er van ieder team ook 2 leden op een bepaalde tijd op een nu nog geheime plaats verwacht voor het oplossen van een geheime proef. Die twee personen kunnen dan de rest van het team even niet bijstaan.

Lol vooraf

“Wij hebben al veel lol beleefd aan het opzetten en bedenken van de vragen en opdrachten. We willen op de avond zelf diverse teams op locatie gaan bezoeken. Wij vergaderen sinds het voorjaar een keer per maand, dan verdelen we onder andere de taken en verder doet iedereen thuis veel aan het uitwerken van de ideeën en opdrachten. Er kan nog steeds ingeschreven worden, we hebben geen maximum aantal teams in gedachten. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Na de kwisavond is het voor de organisatie even doorbijten en ligt er heel veel werk op ons te wachten. Alle kwisboeken moeten dan nagekeken worden. En dat binnen 2 weken. Zolang er nog genoeg animo is blijven we doorgaan met het organiseren. Het is gewoon te leuk om te doen. We vullen elkaar goed aan. Vorig jaar heeft een team een poging tot omkoping gedaan door ons een schaal met bitterballen te bezorgen. Wij kunnen vooraf vaststellen: Dat helpt niet! Ook de deelnemers zullen dit jaar veel voorpret hebben. Wat we daarmee bedoelen ? Wacht maar af, dat zal snel duidelijk gaan worden.”

Prijsuitreiking

Op 9 december zal de prijsuitreiking plaatsvinden in Cafe-Zaal D’n Beer en ook daar tijdens deze gezellige avond moeten er nog wat opdrachten gemaakt en vragen beantwoord worden. De deelnamekosten zijn € 25,00 per team. De uitslag zal daarna op www.kwisutbeter.nl geplaatst worden. Er zijn drie prijzen te verdienen. De winnaar verdient een bbq met het hele team.

 

Foto's:


0