Examen bij Taekwondo Rosmalen

ROSMALEN – Minstens een keer per jaar kunnen leerlingen taekwondo op examen voor een hogere band. Op vrijdag 13 oktober gingen 13 kandidaten variërend in leeftijd van 7 tot 37 jaar op examen voor de gele slip tot en met de zwarte slip. Hoe hoger men komt hoe moeilijker het wordt en hoe strenger op de juiste uitvoering van de basistechnieken wordt gelet. Dit alles onder toezicht van gediplomeerd trainer Tony Hendriks en trainer William Verstappen. Max Thümann houdt zoals altijd een streng oogje in het zeil.
De hogere gradaties vanaf blauwe slip kregen het meeste werk te verrichten. Diverse tae gueks, hand- en voettechnieken en hosinsuls, altijd gepaard gaande met een kie-ap. De breektest waarbij vooral techniek om de hoek komt kijken, vormde elke keer weer een verhaal apart. Voor het behalen van de zwarte slip moest Kiki Nihioudi al haar vaardigheden tonen. Zij was in de historie van Taekwondo Rosmalen de jongste met 11 jaar die ooit een zwarte slip behaalde. Nu volgt de lange weg voor het behalen van de zwarte band.

Foto's:


0