Wondere wereld van de barok bij Kasteel Heeswijk

HEESWIJK – Ensemble Odyssee neemt op dinsdag 24 oktober iedereen om 20.00 uur mee naar de wondere wereld van de barok in de Wapenzaal van Kasteel Heeswijk. De zaal gaat om 19.30 uur open.

In het programma Musical Rivals horen we muziek van componisten die elkaars concurrenten waren voor de functie van Thomascantor in Leipzig: Bach, Telemann, Christoph Graupner en Johann Friedrich Fasch. Ensemble Odyssee speelt op historische instrumenten (klavecimbel, barokviool, barokhobo en blokfluit) in verschillende samenstellingen een prachtige combinatie van bekende en minder bekende werken.

De musici

In 2010 richtten blokfluitiste Anna Stegmann en klavecinist Andrea Friggi Ensemble Odyssee op. In verschillende bezettingen heeft het ensemble sindsdien naam gemaakt met opnames van oude muziek. Deze cd´s leverden veel lovende reacties op in de internationale pers; vooral hun grote stijlgevoel en energieke spel worden geprezen. Met vijf succesvolle cd´s en een prijs bij het Internationale Van Wassenaer Concours heeft Ensemble Odyssee zich in korte tijd internationaal in de schijnwerpers gespeeld.

Entree: € 25 pp. incl. consumptiebon en programmaboekje. Aanmelden: via kasteelconcertenheeswijk@gmail.com of vanaf 18:00 uur via 06 10 67 72 19.

Foto's:


0