De Ruwenberg Hotel Meetings Events genomineerd: Richard Jouvenaar is trots op zijn bedrijf en medewerkers

 

SINT-MICHIELSGESTEL – Hij is trots. Op de fantastische evenementen, feesten, congressen en bijzondere gebeurtenissen die bij De Ruwenberg Hotel Meetings Events aan de Ruwenbergstraat 7 in Sint-Michielsgestel al plaats vonden en daarmee de gemeente op de wereldkaart zetten. Richard Jouvenaar, die er de scepter voert, is echter vooral trots op hét team van medewerkers die ervoor zorgen dat iedereen in een sfeervolle ambiance enthousiast en gastvrij ontvangen wordt. Hij schuift de credits voor de nominatie van de titel ondernemer van het jaar door naar iedereen die in het bedrijf zijn steentje bijdraagt en stelt en passant voor de titel aan te passen in onderneming van het jaar.

 

Door Wendy van Lijssel

Hij was actief als directeur in de hotelbranche toen Richard Jouvenaar bijna 20 jaar geleden als interim de opdracht aannam om vernieuwd leven en meer elan te blazen in De Ruwenberg, dat destijds vooral als conferentiecentrum fungeerde. “Het zou voor een jaar zijn”, blikt Jouvenaar terug en lacht: “Ik moet nog steeds vragen hoe het zit met dat vaste contract.” Uiteraard is dat een grapje.
Jouvenaar kwam uit Den Haag en moest destijds, erkent hij, wel even wennen aan het Brabantse ‘ons kent ons’. Inmiddels is hij dusdanig ingeburgerd dat hij nooit meer weg wil. Hij stelt zelfs dat ook de Brabantse mentaliteit ervoor zorgde dat De Ruwenberg werd herboren. “Brabanders zijn gastvrij en (klant)vriendelijk. Ook als iets eigenlijk niet kan, maken zij dat het wel lukt of ze doen er in ieder geval hun best voor. Dat was mijn geluk, want alleen had ik het niet op de rit gekregen. Met van meet af aan goede en betrokken mensen hebben we met elkaar De Ruwenberg op de kaart gezet”, weet Jouvenaar. Niet alleen als conferentiecentrum met 38 zalen voor bijeenkomsten van 2 tot 300 personen, maar ook als hotel met 196 kamers met ook nog een amfitheater, atrium, indoor zwembad, sauna’s, fitness ruimte, maar ook driving range, squash- en tennisbanen, beachvolleybalveld en joggingbaan.

Trots

Twee jaar geleden werd de naam aangepast in De Ruwenberg Hotel, Meetings, Events. Daarmee is alles mooi samengevat. Naast de meetings en events in de werkweek ontvangt De Ruwenberg als hotel in het weekend wekelijks vele gasten uit het hele land. Jouvenaar is trots. Op zijn bedrijf als parel van de Meierij en alles wat er het hele jaar gebeurt. Een van de hoogtepunten dit jaar was het verblijf van het Duitse damesvoetbalelftal dat deelnam aan het Europees Kampioenschap. Zij zorgden voor behoorlijk wat reuring. “Ze hadden een complete vleugel, er was beveiliging, er waren persconferenties met de Duitse pers. Het was een circus, maar zo mooi”, blikt Jouvenaar terug.
Ook het event van Amerikaans tractor- en landbouwfabrikant John Deere zorgde voor leven in de brouwerij op het 14 hectare tellende landgoed, dat door 300 uiteenlopende grasmaaiers en honderden mensen uit binnen- en vooral ook buitenland ‘omgeploegd’ werd.
Het is een greep uit wat er plaats vindt op De Ruwenberg. Zaken die het bedrijf maar ook Sint-Michielsgestel wereldwijd op de kaart zetten en dingen die Jouvenaar, zo blijft hij benadrukken, slechts kan realiseren met hulp van hét team. De nominatie tot ondernemer van het jaar is dan ook iets wat hij vindt dat zij verdienen. Iets waar Jouvenaar zich sterk voor gaat maken. “Ik zou het fantastisch vinden als ik voor hen deze titel in ontvangst zou mogen nemen.” www.ruwenberg.nl

Ondernemer ziet nominatie als teamprestatie

Foto's:


0