Van Molenhoekpassage naar winkelcentrum Molenhoek

ROSMALEN – Het winkelcentrum Molenhoek is op woensdag 8 november officieel heropend na een bouwperiode van anderhalf jaar. Na een intensieve bouwperiode van anderhalf jaar onthulden Eric Logister, wethouder van Onderwijs, Stedelijke Transformatie, Grondbeleid en Wonen van de gemeente ‘s-Hertogenbosch, Collin Boelhouwer, Director Dutch Retail Investments bij Bouwinvest en Rolf van der Stolpe, namens de winkeliersvereniging, de nieuwe, aangepaste naam van het winkelcentrum boven de entree. De voormalige Molenhoekpassage gaat daarmee verder met de naam winkelcentrum Molenhoek.

Voorafgaand aan de heropeningshandeling organiseerde eigenaar Bouwinvest een ontvangst voor genodigden in het winkelcentrum. Na de officiële heropeningsdag was het nog tot en met zaterdag 11 november feest in het winkelcentrum met allerlei activiteiten voor jong en oud. Zo was er een Meet & Greet met Pardoes van de Efteling, een gratis buurtbrunch waar ruim 100 personen bij aanschoven, een bezoek van de Surprise Shopper die namens de winkeliersvereniging voor veel klanten de aankopen betaalde, de prijsuitreiking van de kanslotenactie waarbij 25 klanten 2 entreebewijzen voor de Efteling wonnen en de hoofdprijswinnares een overnachting en entree voor de Efteling voor 4 personen, trapten de Prins en adjudant van de carnavalsvereniging de Zandhazen het carnavalseizoen af door het uitdelen van worstenbroodjes aan de klanten onder muzikale begeleiding van de carnavalsband Nog Eentje Dan.

Uitgangspunten

Het winkelcentrum is aangepast aan de eisen van de huidige consument. Daarnaast is het winkelcentrum verduurzaamd, onder andere door isolatie van het pand. De totale winkeloppervlakte is van circa 5.600 m2 uitgebreid naar 6.000 m2.
Met de uitbreiding wordt ingespeeld op de wens van de bestaande ondernemers om hun winkels te vergroten en te moderniseren. Zo heeft onder andere Albert Heijn de oppervlakte van de winkel fors kunnen uitbreiden. Naast deze aanpassingen aan het winkelcentrum is ook het parkeerterrein uitgebreid en heringericht.
Gedurende het gehele bouwtraject zijn de winkels grotendeels open gebleven.

Partijen

Bouwbedrijf Pennings uit ‘s-Hertogenbosch was de aannemer. Centrum Projecten uit Hilversum was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het project namens Bouwinvest. AGS Architecs International uit Heerlen was het architectenbureau voor de uitbreiding en renovatie.
Kijk voor meer foto’s op www.derosbode-online,nl onder het kopje ‘in beeld’.

Foto's:


0