Derde Samenloop voor Hoop Gestel

SINT-MICHIELSGESTEL –De derde Samenloop voor Hoop in Sint-Michielsgestel staat stevig in de steigers. Tijd volgens voorzitter Hielke Kuitert van de Stichting uit Sint-Michielsgestel om aankomende deelnemers en vrijwilligers rechtstreeks te informeren. Dus staat op dinsdag 12 december om 20 uur een algemene informatieavond bij Hotel/Conferentiecentrum De Ruwenberg op de kalender.

Het grootse evenement zelf staat op de agenda voor de 15e en 16e september 2018. “Iedereen die de strijd tegen kanker een warm hart toedraagt, vrijwilliger en deelnemer, is welkom”, aldus Kuitert. Hij hoopt ook op deelname vanuit de overige kerkdorpen in de gemeente.
Het voorbereidende werk loopt volgens de voorzitter voorspoedig. “Je ziet dat er mensen met Samenloop-ervaring in de commissies zitten. Die weten door te pakken. Dus wordt er bijzonder effectief gewerkt en kunnen we flinke stappen zetten.”
Inmiddels is de inschrijving voor de Samenloop al opengesteld en zijn de eerste teams al bekend. Het streven bij de derde editie van de Samenloop is vooral om het tot een sfeervolle gebeurtenis te laten uitgroeien. Vergelijkbaar met die van 2014. Dat zit er zeker in, denkt Hielke Kuitert, met de in 2011 en 2014 al bewezen interesse in Gestel en omringende kerkdorpen. “Het gaat ons om sfeer en beleving”, zo benoemt Kuitert de hoofddoelstelling van de komende Samenloop.

Bekendmaking parcours

Voor zowel sfeer als beleving kunnen mensen elkaar aansporen tot meedoen. “Binnen families, vriendenclubs en verenigingen vormen een prima omgeving waar teams kunnen ontstaan”, aldus Kuitert. Op 12 december maakt de organisatie eveneens het parcours voor 2018 bekend. Erbij zijn lijkt heel nuttig. Als deelnemer of als vrijwilliger. “Allebei kan ook, meelopen én vrijwilliger zijn”, oppert Kuitert nog.