Midwinterblazen op het Arboretum was een groot succes!

GEFFEN -Het was volop genieten. De weergoden waren ons zeer goed gezind, het was heerlijk zacht weer en vrijwel windstil. Fantastisch weer voor het Midwinterblazen op het Arboretum in Geffen

Naar schatting zo’n 80 tot 100 mensen hadden hun weg naar het Arboretum gevonden. De fakkels leidde hen naar de ontmoetingsplek bij de schanskorfmuur, waar koffie/thee/ranja werd geschonken, maar ook heerlijk Torenbiertje als sponsoring voor de kerktoren en een kruidig Geffens neutje. Johan van Herpen had een paar pannen lekkere erwtensoep gemaakt en deelde de soep uit. Het Rottenrijk liet nog een paar schalen met kaasjes en worstjes rond gaan, dus de inwendige mens kwam niets te kort.

Er werd prachtig gespeeld door Arnaud en Willy van Erp, Sonja van den Heuvel en Rens van Wanrooij, met vooral veel dank aan Willy, die onverwachts Rien van Wanrooij moest vervangen, en die dit fantastisch deed! Rien feliciteren we graag met de geboorte van zijn dochter.  Anita Walraven vertolkte samen met de groep nog een aantal nummers.

Twee leerlingen van WIK, Marijn van Dinther en Tom van Grinsven kregen een groot applaus van het publiek voor hun prachtige kerstmedley.

Ad van Heijningen, de midwinterblazer bij uitstek,  was met zijn natuurhoorn in eerste instantie gesignaleerd op het bomenpark in Heesch.  De naamsverwarring deed hem bij Niels in Heesch belanden. De correctie was snel gemaakt.

Het sfeervolle kampvuur gaf een mooie, mysterieuze gloed over het terrein en werd dankbaar gebruikt om af en toe even de handen te warmen. Heerlijk. Ook waren enkele nieuwe bewoners van het gebied aanwezig.

Het Arboretum is inmiddels een prachtige plek geworden geworden, om te genieten van de natuur, voor bezinning of herdenking. Het bestuur en de vele vrijwilligers kijken met een tevreden gevoel terug in de tijd en hebben alle vertrouwen in de toekomst van het park. Een park waar saamhorigheid en verbinding voelbaar was, waar het veelzijdige gebruik van deze prachtige en serene plek hopelijk nog tot vele mooie momenten mag leiden.

Het nieuwe fenomeen van deze avond- Midwinterhoornblazen – is absoluut voor herhaling vatbaar en krijgt ook zeker een vervolg

 

Foto's:


M