03 januari 2018

Publieksavond bij Halley

VINKEL – Op vrijdagavond 5 januari is Sterrenwacht Halley voor publiek geopend. Het programma begint om 20.00 uur en duurt ongeveer twee uur.

In de periode rond Kerstmis en Driekoningen besteedt de sterrenwacht op de publieksavonden aandacht aan de Ster van Bethlehem; het bekendste astronomische verschijnsel dat in de Bijbel wordt beschreven. De Ster die de Wijzen uit het oosten naar de pasgeboren Christus leidde, is alleen bekend uit het Evangelie naar MattheĆ¼s.
In de loop der tijden zijn tal van theorieƫn uitgedacht om de Ster te verklaren. De Ster was kennelijk zo bijzonder, dat de Wijzen daarin het goddelijke teken zagen dat er een Koning was geboren. Zij begonnen aan een lange reis om de Koning te vinden en hem hulde te bewijzen. De Ster leidde hen naar Jeruzalem, waar zij vernamen dat zij in Bethlehem moesten zijn. Zij gingen weer op weg en de Ster ging hen voor totdat die boven de plaats bleef staan waar het kind was.
In het planetarium verzorgen Halleyleden voorstellingen over de sterrenhemel. Als het niet bewolkt is, kijken we met de telescoop naar de sterrenhemel.
Entree: 5 euro (tot en met 12 jaar 3 euro). www.sterrenwachthalley.nl

Foto's:


0