Tiny Houses een oplossing voor wonen jongeren?

SINT-MICHIELSGESTEL – Jongeren komen steeds meer in de knel als het om wonen gaat in onze dorpen. Koophuizen zijn te duur. Voor huurwoningen zijn de wachtlijsten te lang. Tijd voor een andere oplossing om wonen voor jongeren makkelijker te maken. Mariska Sturkenboom, lijsttrekker DorpsGoed: “Enquêtes wijzen uit dat er een grote behoefte is van jongeren om te kunnen blijven wonen in onze dorpen. Echter volgens de gemeente is er domweg geen plek. DorpsGoed ziet dat anders. Er zijn heel veel kleine veldjes maar ook leegstaande gebouwen waar we iets mee kunnen. Tiny Houses, zijn klein huisjes die eenvoudig te plaatsen zijn op leegstaande terreinen. Met een minimale aanpassingen is dat al in gebruik te nemen. Waarom dan nog langer wachten? Nu doorpakken. Nu is de tijd rijp om met elkaar in beweging te komen om dit mogelijk te maken. En daarom organiseren wij deze informatie avond.”

Informatieavond

Op de informatieavond van 22 januari staat DorpsGoed stil bij wat Tiny Houses precies zijn, wat de mogelijkheden in onze gemeente is en welke initiatieven er nodig zijn om dit mogelijk te maken. Iedereen is van harte welkom in Durpsherd in Berlicum vanaf 19:00 uur.
Meer informatie of aanmelden? U kunt contact opnemen met Mariska Sturkenboom: m.sturkenboom@kpnmail.nl