Jubileumjaar De Vrolijke Schutters start met cursus

 

ROSMALEN – Handboogvereniging De Vrolijke Schutters bestaat 70 jaar en dat willen de leden niet onopgemerkt voorbij laten gaan. In het clubgebouw aan de Sportlaan wordt iedere dinsdag- en donderdagavond les gegeven en getraind. De club werd opgericht in maart 1948 en heeft in de loop der jaren een belangrijke rol gespeeld bij diverse nationale en internationale kampioenschappen. De eerste activiteit in dit jubileum jaar is een ‘Start handboog cursus’.

 

Door Corrianne Schijvens-van Hassel

Rond de 9000 mensen beoefenen de handboogsport in Nederland. Zo’n 50 daarvan zijn lid van De Vrolijke Schutters. Iedere dinsdag- en donderdagavond wordt er lesgegeven en geschoten in het clubgebouw naast Zwembad Kwekkelstijn in de Sportlaan. Ondertussen is de vereniging alweer 40 jaar in dit gebouw gehuisvest. Hoe ze haar jubileumjaar precies gaat invullen, is nog niet helemaal bekend. In ieder geval start er na de meivakantie een handboogcursus voor beginners.
Daarnaast is de vereniging ook organisatorisch heel actief. In januari van dit jaar heeft De Vrolijke Schutters samen met de Bossche collega’s van Handboogvereniging Prins Bernhard de Nederlandse kampioenschappen verzorgd in de Maaspoort. De clubs staan nu aan de vooravond van de Wereldkampioenschappen die in 2019 in ’s-Hertogenbosch plaats zullen vinden. Ook bij de organisatie van dit evenement zijn De Vrolijke Schutters nauw betrokken.

Actief

Bij de Vrolijke Schutters ben je vanaf 10 jaar van harte welkom om te komen schieten. Er wordt gewerkt met ultramoderne materialen, die voor beginners bij de vereniging te leen zijn. Bevalt de sport je, dan schaf je uiteindelijk zelf een boog en bijbehorende materialen aan. Het jongste lid is momenteel 10 jaar en de oudste 72 jaar. Als lid schiet je zoveel je wilt, de sport is in je eigen agenda in te vullen. De meeste leden zijn recreanten. Maar misschien ben jij wel een natuurtalent en word je, net als clublid Fleur de Smit in januari, Nederlands Kampioen!

Cursus

De kennismakingscursus handboogschieten die gepland staat gaat beginnen na de meivakantie. Ben jij geen teamplayer, dan is deze leuke individuele sport misschien iets voor jou. In acht lessen leer je de basis van het handboogschieten en maak je kennis met de sport.
Bij De Vrolijke Schutters kan geschoten worden vanaf 18 meter afstand en ze hebben zeven banen in hun clubgebouw. Voor informatie kunt u binnenlopen tijdens de trainingsavonden vanaf 19.00 uur of mailt u naar info@dvsrosmalen.nl U kunt ook de website www.dvsrosmalen.nl eens raadplegen.

WK 2019

Van 3 tot en met 16 juni 2019 vind het Wereldkampioenschap handboogschieten en WK Para handboogschieten plaats in ’s-Hertogenbosch. Tijdens het WK para handboogschieten gaan mensen met een beperking de strijd met elkaar aan.
In de Bossche binnenstad zullen de wedstrijden in de open lucht plaatsvinden. De trainingen worden gehouden in het Zuiderpark, de kwalificaties op het terrein van Rugbyclub The Dukes. En de zinderende finales op de Parade aan de voet van de Sint Jan. Een mooie gelegenheid om de handboogsport eens nader te komen bekijken. Voor meer informatie over deze wereldkampioenschappen in 2019 verwijzen wij u naar www.wkhandboogschieten.nl.

De Vrolijke Schutters in actie

Foto's:


0