10 maart 2018

2e FOTO-UPDATE: Mozaïeken voor Geffens Kunstwerk Centrumplan gestart

GEFFEN – Het idee is ontstaan tijdens de deelname aan het zogenaamde mozaïekproject, een twintig vierkante meter groot kunstproject wat op dit moment een vaste plaats heeft in het centrum van Oss.

door Jan van Ravenstein

De bewoners (kern Geffen) van het nieuwe Centrumplan in Geffen hebben daar toen hun medewerking aan gegeven. “Tijdens die gezellige mozaïek bijeenkomsten, kwam het idee voor ons ‘kunstproject’ al bovendrijven en is er in feite meteen actie ondernomen”, zegt Marijke Nieuwenhuis, grote animator en daarnaast project coördinator van het Kunstwerk Centrumplan Geffen.

Het mozaïeken komt in dit project geheel terug. “Wij zijn intussen ervaren mozaïekers”, zegt Marijke met een lach. “Het ‘samen’ doen is hierbij de voornaamste drijfveer geweest om het mozaïeken weer in het project op te nemen, Cees van der Doelen stelt zijn ruimte weer belangeloos beschikbaar, waarvoor hulde”.

Het ontwerp is van Alex van der Heijden. “Mijn opdracht was een gezamenlijk kunstwerk creëren met meerdere buurten. De volgende woorden zijn bij mij naar voren gekomen; vijf buurten, geloof, brood bakken, kleurrijk en warm, samen en hofje. De planning is om het kunstwerk op 5 mei 2018 te onthullen.

Op de foto’s zijn een aantal bewoners druk met de kleine mozaïek steentjes.

Een 2e update 23-3-2018

Foto's:


WWWW1723111198654321WWWW1723WWWW