VVD’ers stellen zich voor: Ytje van de Hulsbeek

SINT-MICHIELSGESTEL – Op 21 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. De VVD heeft een kandidatenlijst met nogal wat nieuwe mensen. Mensen met passie, mensen met ambitie, mensen met hart voor de lokale samenleving. Ze stellen zich graag aan u voor. Nummer drie op de lijst is Ytje van de Hulsbeek.

Achtergrond?

Ik ben geboren in Friesland op een mooie stelpboerderij. Mijn vader was boer en veehandelaar en begin jaren 70 richtte hij zich geheel op de veehandel. Na gewoond en gewerkt te hebben in Engeland en Turkije kwam ik terug in Leeuwarden. In 2004 leerde ik Bart kennen en vertrok ik naar Utrecht. Bart zijn ‘roots’ liggen in Brabant en Berlicum, uiteindelijk zijn we in 2010 in Berlicum gaan wonen.

Werk?

Jarenlang heb ik bij nationale en internationale bedrijven gewerkt op het gebied van logistiek, sales en inkoop. In 2010 ben ik gestart met Y-Organize dat evenementen organiseert, zoals Gestel aan de Kook, Den Dungen aan de Kook en Berlicum aan de Kook. Momenteel studeer ik Facility Management aan de Haagse Hoge School.

Vrije tijd?

Ik vind het heerlijk om in het buitengebied van Berlicum en in de bossen te wandelen en hardlopen. In mijn vrije tijd reis ik ook regelmatig naar Friesland om mijn familie te zien. Ik mag ook graag lekker eten met vrienden of shoppen in een leuke stad. En ik kom tot rust thuis op de bank, met een goed glas wijn en de Donald Duck.

Lokale banden?

Lokaal ben ik actief als vrijwilliger bij de ondernemersverenigingen. Ik geef sportles in Berlicum. Ik mag graag een hapje eten in de horecagelegenheden in Berlicum. En ik vind het heerlijk om lopend mijn boodschappen te doen bij de lokale ondernemers op het Mercuriusplein.

Waarom VVD?

Wat is er mooier om als mens je eigen keuzes te maken en je eigen verantwoordelijkheid te nemen? Fantastische dat we dit kunnen in Nederland. Wat goed dat er een overheid is die mensen helpt als ze hulp nodig hebben. Niet iedereen heeft gelijke mogelijkheden maar wel gelijke ontwikkelingskansen. Mensen zijn niet gelijk maar wel gelijkwaardig en hebben recht om zicht te ontwikkelen in alle vrijheid. Dit zijn dé belangrijkste liberale waarden waar de VVD en ik voor staan.

Doel?

Een vrije, liberale Gestelse samenleving waarbinnen mensen hun keuzes kunnen maken, zonder daarbij niet de medemens en de verantwoordelijkheid uit het oog te verliezen.

Foto's:


0