Alles ademde naar triatlon in Hawai

AMERSFOORT – Zij volbracht in september vorig jaar de wereldkampioenschappen triatlon op Hawai, gaat regelmatig naar het buitenland voor wedstrijden zoals de Mont Ventoux, die ze per abuis won, de IronMan in Klagenfurt, en de Belman in België. De kwart triatlon in Rosmalen is een ‘oude liefde’ voor haar en hier gaat ze weer aan deelnemen op 17 juni.

Door Corrianne Schijvens van Hassel

In de jaren ’80 tijdens de triatlons in Rosmalen was zij nog een beginnend atleet. Annemieke: “Je liep de 10 kilometer nog in een katoenen shirtje en je kleedde je om bij je fiets, dat is nu ondenkbaar. Ooit heb ik in Rosmalen een beginnersfout gemaakt , ik kon na het zwemmen mijn fiets niet meer vinden in het park ferme. Hierdoor ging kostbare tijd verloren, deze paniek wil ik niet meer meemaken. Sindsdien bekijk ik elke wedstrijd vooraf goed waar mijn fiets staat.”

Grote wedstrijden

Haar zwager Norbert van der Plas is een van de organisatoren van de triatlon in Rosmalen anno 2018. Annemieke: “In de loop der jaren heb ik diverse wedstrijden in het buitenland gedaan. Samen met mijn zwager Norbert heb ik de Mont Ventoux bedwongen, de IronMan gedaan in 2011 en zijn we in 2012 samen de EmbrunMan gestart die ik helaas door materiaalpech voortijdig moest staken. Een jaar later ben ik wel gefinisht. Op facebook zag ik dat een leeftijdsgenoot zich in Maastricht bij de IronMan kwalificeerde voor de wedstrijd op Hawai en ben toen gaan sparen. In 2017, het jaar dat ik 50 werd en in een andere leeftijdscategorie terecht kwam, kwalificeerde ik mij voor deze wedstrijd.”

Hawai

“Daar ging ik dan in september 2017. Met Martin vloog ik naar Hawai voor bijna een maand. Wat een belevenis, de wereldkampioenschappen lange afstand in Kona. Zwemmen deed je in de zee, die op een aquarium leek. Met een goed plan van aanpak omtrent hartslag en voeding startte ik op 14 oktober. Veel wind en zinderende hitte en maar een doel: finishen. Opgeven was geen optie wetende dat in Nederland vele bekenden mij volgde via livetracking. Het lukte en vele hebben mij via de computer zien finishen. Het werd een ‘Once in a life time ervaring’ om nooit meer te vergeten.”

Foto's:


0