Chill met veel guilty pleasures

HEESWIJK-DINTHER – Ze hebben geen hekel aan organiseren en regelen, houden van muziek en een drankje, vinden het gezellig om te feesten en mensen te ontmoeten. Samengevat reden genoeg voor de heren van Perrevents oftewel Perry Fest om weer eens lekker uit te pakken en dat gaan ze doen ook met een SMÈRRIG 18+ feest op vrijdag 15 juni en een big Perry Fest party op eigen vertrouwde wijze voor 17+ op zaterdag 16 juni in Den Droevendaal in Heeswijk-Dinther.

Door Wendy van Lijssel

Het aller-aller-allereerste Perry Fest was een uit de hand gelopen grapje waarbij de heren in een opwelling tijdens een kampeervakantie op Terschelling ter plekke een ‘strandfeest’ organiseerden. Het werd een gezellige puinhoop waar veel jongeren op afkwamen en hoewel veel zaken niet of nauwelijks geregeld waren, smaakte het wél naar meer. Na nog een aantal besloten feesten onder diezelfde noemer werd in 2016 het zaakje voor het eerst écht openbaar. Vanaf dat moment organiseren de vrienden Siebe Haeve, Freek van Kessel, Sami Gozen, Bram van de Pas, Tim van den Berg, Stef Wilmink, Lars van Beusekom, Tim Hanegraaf en Tim Booster elk jaar een Perry Fest en intussen via hun nieuwe stichting PerrEvents ook andere feestelijkheden. Niet eens persé in eigen dorp. Met enige regelmaat wordt namelijk het kanaal overgestoken richting Schijndel.

Perry Fest

Hoofdmenu in wat de aan elkaar gewaagde vriendengroep doet is en blijft echter het Perry Fest. Het evenement waar de mannen, zo claimen zij, eigenlijk het hele jaar wel een beetje doende mee zijn en een feest voor en door jeugd dat elk jaar groter wordt. Daar is geen letter van gejokt. Dit jaar is er zelfs sprake van een regelrechte groeispurt. Verwelkomden de jongens verleden jaar circa 1000 feestgangers op één avond/nacht op een locatie buiten het dorp. Dit jaar is het feestterrein verplaatst naar Den Droevendaal nabij het sportpark van de plaatselijke Heeswijkse voetbalvereniging en wordt er twee dagen stevig uit- en doorgepakt. “We doen altijd alles zelf. Van de pr, inkoop, horeca, opbouwen en afbreken en eigenlijk alles wat komt kijken bij een dergelijk feest. Dat vinden we leuk om te doen en daar hebben we ook echt al veel van geleerd”, vertelt een 7-koppige delegatie. “Van efficiënt vergaderen, netwerken, financieel overzicht houden, jezelf presenteren en goed uit je woorden komen tijdens vergaderingen met gemeente, politie en brandweer en tot slot presteren onder druk. We zijn er al met al niet stommer van geworden.”

SMÈRRIG

Omdat het opbouwen zoveel werk is, afgezet tegen een feest dat uiteindelijk dan slechts relatief kort duurt, wordt het dit jaar een tweedaags evenement, met twee area’s en met een dag extra wordt gehoopt ook een verdubbeling van het aantal feestgangers aan te trekken. Dat kan alleen met een goed programma en dat, zo wordt bezworen, zit wel snor. “SMÈRRIG organiseert het 18+ vrijdagavond/nacht feest. Dat wordt heel chill met veel guilty pleasures, hun huisdj Nixus & Mc Jordan én we ontvangen Jody Bernal. Dat is slechts een piepklein puntje van de dikke taart die we dan met zijn allen smakelijk op gaan smullen. Meer zeggen we niet over. Gewoon komen en jezelf overgeven aan het geheel”, deelt de groep mede.

Perry Fest

Een dag later, zaterdag 16 juni, nemen ze zelf de touwtjes in handen. Dan is het 17+ Perry Fest. Hét feest waar het ooit allemaal mee begon. “We hebben een hele collectie fantastische dj’s geboekt die iedereen snot voor ogen draaien. Als special treatment staan de Perry Fest legends klaar. Dat zijn dj’s die vanaf het eerste feest bij ons gedraaid hebben zoals The Passion en FREAK. We beginnen rustig en sluiten hard af”, meldt het organisatiecomité. Als het aan hen ligt, wordt het een ongeëvenaard feest dat je zeker niet wilt missen. “Het is voor en door jongeren, met leuke muziek, een betaalbaar drankje en goede sfeer. Dat ervaar je vanaf de eerste stap die je bij ons zet.” Resoluut: “Kom lang en ervaar het zelf.” Kaartjes voor het hele gebeuren zijn online te bestellen via www.perrevents.nl of via instagram of facebook.

De zevenkoppige organisatie

Foto's:


0