De hoofdrolspelers uit ‘Hans & Grietje De Musical (4+)’ aan het woord

’s-HERTOGENBOSCH – ‘Knibbel, Knabbel, Knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje?’ Op zaterdag 3 juni is de vrolijke familievoorstelling ‘Hans & Grietje De Musical (4+)’ te zien in Theater aan de Parade. Stijn Mac Gillavry (Hans) en Janouk Kelderman (Grietje) vertellen over de voorstelling, sprookjes en het spelen in deze musical. Na de voorstelling komen ze ook nog naar de foyer waar ze samen met de andere acteurs de tijd nemen voor een uitgebreide meet & greet.

“Een vrolijke, kleurrijke, energieke voorstelling met het eeuwenoude sprookje van Hans & Grietje als verhaal.” Vertelt Janouk over de voorstelling. “Het zou geen voorstelling van Van Hoorne Entertainment zijn zonder een kleine twist. De heks uit het oorspronkelijke sprookje is vervangen door het hilarische tovenaarsduo Titus & Fien. Zij staan garant voor vele komische scènes. Daarnaast spat de energie van deze voorstelling af, omdat er veel uptempo nummers in zitten met gave choreo’s en zelfs een tapnummer.” Stijn is helemaal in zijn nopjes met zijn rol in deze musical over Hans & Grietje. “Het is zo heerlijk om te spelen in een sprookje. Dat ik weer even kind mag zijn én spelen. Sprookjes hebben iets magisch! Kinderen geloven écht in deze wereld. Het is dan ook zo mooi om te zien dat ik ze als Hans kan meenemen naar een andere wereld, waarin alles kan. Daar word ik heel gelukkig van. Ik vind het sprookje van Hans & Grietje zeker ook het leukst. Wie wil er nu niet wonen in een huisje van snoep?”.
Op de vraag wat Janouk van zichzelf herkent in Grietje antwoordt ze: “Toen ik zelf nog kind was, kon ik, net als Grietje, best wel moederen over mijn broertje. Ik denk dat alle grote zussen dat wel hebben bij hun jongere broertjes of zusjes.” Stijn herkent zichzelf ook in Hans. “Hans is wel wat jonger dan ik, maar ik ben in het dagelijkse leven ook een energieke stuiterbal en een beetje een dromer, net als Hans.”

Mooiste outfit

Voor alle kinderen die komen kijken in het theater hebben Janouk en Stijn allebei nog een boodschap. Janouk vertelt: “Kom allemaal met je ouders, broers en zussen, opa’s en oma’s kijken naar Hans & Grietje De Musical. Trek je allermooiste outfit uit de verkleedkist en wie weet win je een mooie prijs.” Volgens Stijn zou iedereen zich moeten laten verrassen door dit suikerzoete sprookje. “Jullie gaan ongetwijfeld een geweldige voorstelling beleven met jullie familie. Wij beloven dat het één groot feest wordt. Na de voorstelling zie je ons zelfs met alle andere acteurs in de foyer voor een uitgebreide meet & greet.”
‘Hans & Grietje De Musical (4+)’ is op zondag 3 juni om 15.00 uur te zien in de Grote Zaal van Theater aan de Parade. Kom verkleed naar het theater en doe mee aan de Sprookjes Verkleedwedstrijd. Na afloop van de voorstelling kun je met alle acteurs op de foto tijdens een uitgebreide meet & greet en kun je nog even lekker swingen tijdens de Sprookjes Afterparty. Voor kaarten en meer info: theateraandeparade.nl.

Foto's:


0